Super League 1

“Χ”αμένοι και οι δύο στο AEL FC Arena (photos)

Χωρίς να μετουσιωθούν οι λίγες ευκαιρίες σε γκολ, ΑΕΛ και Άρης έμειναν στο 0–0 στη 18η αγωνιστική της Super League, παιχνίδι το οποίο οι «βυσσινί» έψαχναν την επιστροφή στις νίκες.

Η ΑΕΛ υποδέχθηκε στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής τον Άρη στο AEL FC Arena, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομος έπειτα και από την ήττα στη Ξάνθη τη περασμένη αγωνιστική.

Με αυτό τον βαθμό, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έφθασε τους είκοσι τρεις βαθμούς και βρίσκεται προσωρινά στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, ενώ το σύνολο του Μίκαελ Ένινγκ έφθασε τους είκοσι έξι και συνεχίζει στη τέταρτη θέση.

Το πρώτο μέρος δεν είχε να επιδείξει κάτι σημαντικό, καθώς οι δύο ομάδες στα πρώτα σαράντα πέντε λεπτά είχαν ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες και δεν είχαν το αποτέλεσμα όπου θα ήθελαν.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε να βάλει βασικό στην ενδεκάδα ένα από τα μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΛ, Θανάση Παπάζογλου, εκεί όπου εκτός αποστολής έμεινε ο Νιγηριανός φορ, Αμπιόλα Ντάουντα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αμρ Ουάρντα δοκίμασε μία σέντρα – σουτ μόλις στο 2ο λεπτό και είδε τη μπάλα να περνά λίγο έξω από την εστία του Κουέστα.

Στο 20ο λεπτό ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός της ΑΕΛ απείλησε ξανά, καθώς πήρε τη μπάλα από τον Σάσα, μετά από ωραία ατομική ενέργεια πλάσαρε και ανάγκασε τον Κουέστα να πέσει και να μπλοκάρει τη μπάλα.

Δύο λεπτά μετά, ο Νίκος Καρανίκας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Βέλεθ πήρε τη μπάλα αυτή είχε πορεία προς την εστία του Άρη και κατέληξε κόρνερ με τον παίκτη των φιλοξενουμένων παραλίγο να σημειώνει αυτογκόλ.

Στο 34ο λεπτό ο Μπρούνο Γκάμα βρέθηκε μέσα στη περιοχή της ΑΕΛ και από τα δεξιά, δοκίμασε ένα σουτ και η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Κρίστινσον χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Ισλανδό γκολκίπερ.

Και όλα αυτά για να φθάσουμε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και τον Έργκους Κάτσε να χάσει μία σημαντική ευκαιρία για τους «βυσσινί».

Συγκεκριμένα, ο Αμρ Ουάρντα έκανε το γέμισμα στη περιοχή του Άρη, ο Θανάσης Παπάζογλου έστρωσε τη μπάλα στον Κάτσε και ο αμυντικός μέσος της ΑΕΛ επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

Μέχρι να συμπληρωθεί η μία ώρα αγώνα ανάμεσα σε ΑΕΛ και Άρη, δεν είχε σημειωθεί κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Στο 60′ σε αντεπίθεση των φιλοξενουμένων ο Μπρούνο Γκάμα δοκίμασε ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κι έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κρίστινσον.

Πέντε λεπτά μετά, ήρθε η πρώτη καλή φάση της ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες της ΑΕΛ συνδυάστηκαν όμορφα από τα αριστερά, ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Κάτσε πλάσαρε, με τον Κουέστα να πέφτει και να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 81ο λεπτό σε φάση διαρκείας από τα αριστερά, ο Νίκος Καρανίκας σούταρε και ο Κουέστα έπεσε και έδιωξε δύσκολα από τη περιοχή του Άρη.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες και τα τελευταία λεπτά ήταν συγκλονιστικά στο AEL FC Arena.

Με τη συμπλήρωση των ενενήντα λεπτών αγώνα, ο Μπούστος τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Μάρκο Νούνιτς και πριν σουτάρει ενώ βρισκόταν σε θέση βολής ο Σέρβος επιθετικός, ο Δεληζήσης τον «έκοψε» με τάκλιν και έβγαλε τη μπάλα σε κόρνερ.

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς, Μπέρτος, Καρανίκας, Κάτσε, Σεσέροβιτς (90’+3′ Μπάλλας), Μιλοσάβλιεβιτς (78′ Μπούστος), Ουάρντα, Παπάζογλου (85′ Νούνιτς).

Άρης (Μίκαλε Ένινγκ): Κουέστα, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Ρόουζ, Σάσα (62′ Μπα), Ματίγια, Φετφατζίδης, Ιντέγε, Μπρούνο Γκάμα (79′ Μαρτίνες), Λάρσον (69′ Ντιγκινί).

δείτε φωτογραφίες στο arenalarissa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected