Κατηγορίες
Αθλήματα

Κοίταξε στα μάτια τoν Johnson o Καλοβελώνης, νίκη στην πρεμιέρα για τον Περβολαράκη

O Μάρκος Καλοβελώνης έκανε έναν πολύ καλό αγώνα ενάντια στον Steve Johnson, που βρίσκεται στο Νο.81 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει περάσει και από το Νο.21, αλλά “λύγισε” μετά από μια μεγάλη μάχη, για τον 2ο γύρο του Bendigo Challenger στην Αυστραλία.

Μια πολύ καλή προσπάθεια ολοκληρώθηκε για τον Μάρκο Καλοβελώνη, στο Challenger της πόλης Bendigo της Αυστραλίας. Όπως αναφέρει το tennisnews, ο 25χρονος Έλληνας πρωταθλητής, αφού κέρδισε χθες τον Nicholas David Ionel και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του τουρνουά της κατηγορίας “Challenger 80”, στάθηκε στο ύψος του και απέναντι στον πολύ δυνατό Αμερικανό τενίστα, Steve Johnson.

Ο Johnson, ο οποίος κατά καιρούς έχει παίξει τένις στο κορυφαίο επίπεδο και έχει αγωνιστεί στον 4ο γύρο του Wimbledon το 2016 φτάνοντας έως και το Νο.21 του κόσμου την ίδια εποχή, πλέον βρίσκεται στο Νο.81 του κόσμου, αλλά παραμένει ένας υπολογίσιμος και πολύ δυνατός αντίπαλος για τον οποιονδήποτε.

Αυτή την εβδομάδα είναι στο Νο.4 του Bendigo Challenger και μετά από μια μάχη που ξεπέρασε τις 2 ώρες σε διάρκεια, κατάφερε τελικά να κάμψει την αντίσταση του Καλοβελώνη, με 6-3, 6-7 (8), 6-3.

Αποκορύφωμα φυσικά στην προσπάθεια του Καλοβελώνη ήταν το 2ο σετ, όπου υπερασπίστηκε το σερβίς του από την αρχή ως το τέλος, χωρίς μάλιστα να απειληθεί με break point. Το σετ κρίθηκε στο tie-break, όπου ο Έλληνας τενίστας επέστρεψε από το 2-4, έσβησε match point στο 7-8 και τελικά επικράτησε με 10-8, αξιοποιώντας το 4ο set point του.

Στο αποφασιστικό σετ ο Καλοβελώνης διεκδίκησε την πολύ μεγάλη νίκη, αλλά έχασε τη μεγάλη ευκαιρία του να προηγηθεί με break στο 7ο game, όταν ο Johnson έσβησε break point και έκανε το υπέρ του 4-3. Στο επόμενο game ο Καλοβελώνης έσβησε 2 break point, αλλά ο Αμερικανός έκανε τελικά το break και κατάφερε να “ξεφύγει” με 5-3, σερβίροντας στη συνέχεια επιτυχημένα για την πρόκριση.

Στον 3ο γύρο του αυστραλιανού Challenger των 50.000 δολαρίων, ο Johnson θα αντιμετωπίσει τον 26χρονο Αυστραλό Calum Puttergill.

Το Bendigo Challenger θα συνεχίσει να έχει ελληνική εκπροσώπηση, καθώς τα ξημερώματα της Τρίτης, περίπου 03:00 ώρα Ελλάδας, ο Μιχάλης Περβολαράκης θα μπει στη μάχη του 2ου γύρου, όπου θα έχει δύσκολη αποστολή, ενάντια στον Αμερικανό Marcos Giron, No.7 στο ταμπλό και Νο.112 στην παγκόσμια κατάταξη.

Νίκη στην πρεμιέρα για τον Περβολαράκη

Ο Μιχάλης Περβολαράκης ξεπέρασε το εμπόδιο του Gerard Granollers χωρίς να απωλέσει σετ και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Bendigo Challenger της Αυστραλίας.

Συνεχίζοντας τις καλές του εμφανίσεις από το ATP Cup, o Μιχάλης Περβολαράκης επιβλήθηκε του Gerard Granollers με 7-6 (3), 6-3 και εξασφάλισε την πρόκρισή του στον 2ο γύρο του Challenger της πόλης Bendigo, που ανήκει στην κατηγορία “Challenger 80”.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.486 στην παγκόσμια κατάταξη, έσβησε τα 2 από τα 3 break point που αντιμετώπισε και έκανε 3 φορές break στο σερβίς του Ισπανού. Η πρώτη έγινε με το καλημέρα στο παιχνίδι, για να αποκτήσει ένα προβάδισμα με 3-0.

Ο Granollers κατάφερε να ισορροπήσει το 1ο σετ, ισοφαρίζοντας σε 3-3 και ακολουθώντας τον Μιχάλη έως το τέλος του σετ, το οποίο οδηγήθηκε σε tie-break. Εκεί ο Μιχάλης ήταν καλύτερος, δεν έκανε λάθη και επικράτησε με 7-3.

Στο 2ο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής υπερασπίστηκε το σερβίς του από την αρχή ως το τέλος, ενώ “έσπασε” 2 φορές το σερβίς του 30χρονου Ισπανού, μια στο 3ο (2-1) και άλλη μια στο 9o game (6-3), για να ολοκληρώσει την αποστολή του σε 1 ώρα και 36 λεπτά αγώνα.

Στον 2ο γύρο του Bendigo Challenger, ο Περβολαράκης θα αντιμετωπίσει τον πολύ έμπειρο Marcos Giron, Νο.7 στο ταμπλό και Νο.107 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected