Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Basket

Σε κρίσιμη καμπή το BCL

Τέσσερις αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League και οι τρεις ελληνικές ομάδες της διοργάνωσης, έχουν μπροστά τους παιχνίδια με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Απόψε (19:00) η ΑΕΚ θα υποδεχτεί την Μπαντίρμα χωρίς περιθώρια απώλειας για να κρατήσει την πρωτιά στον όμιλο της και τη συνέχεια θα δώσουν την Τετάρτη το Περιστέρι με το παιχνίδι κόντρα στη Νίζνι (18:00) και ο ΠΑΟΚ υποδεχόμενος την Ντιζόν (20:00).

Η ήττα της περασμένης εβδομάδας στο Βέλγιο από την Αντβέρπ μπορεί να ήταν εκτός προγράμματος ωστόσο δεν “εκτροχίασε” την ΑΕΚ που εξακολουθεί να ορίζει τη μοίρα της σε σχέση με την πρωτιά του 2ου ομίλου της διοργάνωσης. Η “Ένωση” (7-3) περιμένει αύριο την Μπαντίρμα (4-6) που δεν είναι αδιάφορη αφού βρίσκεται μία νίκη πίσω από την προνομιούχο τετράδα.

Χωρίς τον Σαντ-Ρος που αποχώρησε για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς να ετοιμάζεται για την επιστροφή του, η ΑΕΚ θα ψάξει για την 8η νίκη της με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να δηλώνει σήμερα: “Όλοι γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του Σαντ Ρος στην ομάδα. Πρέπει να προσαρμόσουμε την ομάδα στα νέα δεδομένα. Μέσα από το ρόστερ να βρούμε λυσεις και με γνώμονα αυτό θέλουμε οι παίκτες μας να κάνουν ένα βήμα μπροστά και όλοι έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν για να καλυφθεί το κενό” είπε και πρόσθεσε για την εξέλιξη της προσπάθειας στη διοργάνωση: “Πλησιάζουμε στο τέλος των ομίλων, κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και δεν υπάρχει περιθώριο επιστροφής. Πρέπει να κάνουμε καλή εμφάνιση, να πάρουμε τη νίκη και να μείνουμε πρώτοι”.

Ο Χάρης Γιαννόπουλος πρόσθεσε: “Ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας γιατί έφυγε ένας σημαντικός παίκτης, ο πολυτιμότερος παίκτης μας. Όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουμε και να είμαστε καλύτεροι για να κρύψουμε το κενό. Πλέον δεν έχουμε περιθώρια για λάθη. Από τη στιγμή που κάναμε την ήττα στο Βέλγιο, πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια για να είμαστε πρώτοι”.

Το Περιστέρι ετοιμάζεται για το μακρύ ταξίδι 15 ωρών μέχρι το Νόβγκοροντ της Ρωσίας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη τη Νίζνι. Οι “κυανοκίτρινοι” (6-4) θα κοντραριστούν με την ομάδα με την οποία ισοβαθμούν στην 3η θέση του 3ου ομίλου, επιζητώντας μία νίκη που θα τους κρατήσει μακριά από σενάρια, δεδομένου ότι καραδοκεί η Μπάμπεργκ (5-5). Ο Νίκος Παπανικολόπουλος δεν υπολογίζει στον Βασίλη Ξανθόπουλο που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο πόδι αλλά και πλέον και τον Μάικ Μόρισον που αποδεσμεύτηκε.

Ο Κωνσταντίνος Γόντικας είπε για το παιχνίδι στη Ρωσία: “Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ταξίδι 15 ωρών και ένα παιχνίδι με τη Νίζνι, όπου θέλουμε να πάρουμε τη νίκη για να προχωρήσουμε στο Basketball Champions League. Ο αντίπαλος είναι δυνατός και η κούραση από το ταξίδι παίζει ρόλο, αλλά είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ξεπεράσουμε την κούραση και να φτάσουμε στη νίκη που τη θέλουμε πολύ για τη συνέχεια των υποχρεώσεων μας στη διοργάνωση”.

Η νίκη της περασμένης εβδομάδας στο Κλαϊπέντα επί της Νεπτούνας κράτησε τον ΠΑΟΚ στο “κόλπο” της πρόκρισης στα πλέι οφ. Ο Δικέφαλος (4-6) εξακολουθεί πάντως να είναι σε μειονεκτική θέση την οποία ωστόσο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά εφόσον επιβληθεί της πρωτοπόρου του 4ου ομίλου Ντιζόν (7-3). Η ομάδα του Κώστα Χαραλαμπίδη συνέχισε χωρίς προβλήματα την προετοιμασία της γι’ αυτό το παιχνίδι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected