Κύπελλο Ελλάδος

Στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας ο Παναιτωλικός

Την ημίωρη παράταση χρειάστηκε ο Παναιτωλικός, για να πάρει την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας, χάρη στο εκτός έδρας γκολ στη Νέα Σμύρνη.

Σε ένα ζευγάρι που δεν μπόρεσε να λύσει τις διαφορές του σε 205 λεπτά, σημειώθηκαν δύο, από το 116′ έως και το 119′, με τον Παναιτωλικό να παίρνει την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου σημείωσε το «χρυσό» γκολ με τον Μπαΐροβιτς στο 116′ και παρά την ισοφάριση από τον Ντομίνγκες στο 119′, έφτασε στην πρόκριση σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού σε αντίθεση με το πρώτο ματς όπου οι φάσεις ήταν λιγοστές, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη κάποιου τέρματος.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου μάλιστα έφτασε δύο φορές κοντά στο 0-1, με τον Σίεστεντ να στέλνει τη μπάλα με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι στο 9′, ενώ το ίδιο συνέβη και με το δυνατό σουτ του Ρόσα, με τον Κότνικ να «ανακουφίζεται» και πάλι από την πορεία της μπάλας.

Από το 20λεπτο και έπειτα όμως ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Η ομάδα που θα πετύχαινε γκολ, θα έπαιρνε και το προβάδισμα, αλλά τίποτα δεν άλλαξε (και) στα επόμενα 45.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 73′ από τον Μιλόγεβιτς, αλλά το σουτ αποκρούστηκε από τον Κνετ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Τζανκάκης έσωσε την ομάδα του από το επικίνδυνο γύρισμα του Εμμανουηλίδη.

Η τελευταία ευκαιρία του 90λεπτου ανήκε στους φιλοξενούμενους, αλλά ο Κότνικ έδιωξε το σουτ του Ρόσα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο του έξτρα 30λεπτου δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο, αλλά τα τελευταία 15 προσέφεραν πολλές συγκινήσεις.

Στο 111′ ακυρώθηκε γκολ του Αραμπούλι για φάουλ του Ντομίνγκες, ενώ στο 116′ ο Μπαΐροβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ, δίνοντας μισή πρόκριση στους Αγρινιώτες.

Οι Νεοσμυρνιώτες δεν το παράτησαν, ισοφάρισαν με όμορφη κεφαλιά του Ντομίνγκες στο 119′, ο ίδιος έχασε ακόμη μια ευκαιρία στο 122′, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν μια απίθανη ανατροπή.

Συνθέσεις

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Kότνικ, Ρέντζα, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Λυμπεράκης (63′ Σαραμαντάς), Παπαγεωργίου, Οικονομίδης (68′ Παπανικολάου), Εμμανουηλίδης, Τσιλούλης Mιλόγεβιτς (111′ Γρίβας), Αραμπούλι,

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Σανιά, Σιένστεντ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν (63′ Τζανακάκης), Τσιγγάρας, Ντάλσιο, Ντουάρτε, Αλβαρες (73′ Μιμίτο), Ρόσα (90’+6′ Φυτόπουλος), Ντίας (67′ Μπαϊροβιτς).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected