Basket

Με μια τρίποντη “βόμβα” η ήττα του ΠΑΟΚ στην Ιταλία! (vid)

Ο ΠΑΟΚ ήταν συγκινητικός στον αγώνα με την Μπρίντιζι στην Ιταλία, αλλά χάρη σε ένα τρίποντο του Στόουν 1,2 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, γνώρισε την ήττα με 93-91 που τον αναγκάζει να αποχαιρετήσει τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Μοιραίος ο Μπόμπι Μπράουν που αστόχησε σε δύο βολές στο φινάλε.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με προεξάρχοντες τους Σμιθ και Μπεστ κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ ακόμα και με διψήφιες διαφορές. Η ομάδα του Κώστα Χαραλαμπίδη ήταν εξαιρετική κυρίως στην περιφέρεια και με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας έφτασε τους 31 πόντους ενεργητικό μόλις σε 10 λεπτά σκοράροντας ασταμάτητα από μακρινή και μέση απόσταση και σοκάροντας την άμυνα των Ιταλών. Η 1η περίοδος έκλεισε με το εξαιρετικό για τον ΠΑΟΚ 20-31, ωστόσο κάπου εκεί τελείωσε και η υπεροχή των φιλοξενούμενων.

Οι Ιταλοί ανέβασαν απόδοση και μπορεί να μην βελτίωσαν άμεσα την άμυνά τους, αλλά βρήκαν πολλές λύσεις στην επίθεση και πήραν σκορ από διαφορετικούς παίκτες δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, η ελληνική ομάδα συνέχισε να είναι σε τρομερή κατάσταση επιθετικά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με σκορ 45-53.

Το δεύτερο μέρος άνηκε κυρίως στους Ιταλούς που βρήκαν την δύναμη και τον τρόπο να γυρίσουν το παιχνίδι και να δώσουν εκείνοι το ρυθμό του παιχνιδιού. Στόουν και Μπράουν κατά κύριο λόγο… πυροβολούσαν το καλάθι του ΠΑΟΚ και για ακόμα ένα δεκάλεπτο έβαζαν πολλά προβλήματα στην “ασπρόμαυρη άμυνα”. Ο Σόρτερ έκανε… όργια επιθετικά και κουβαλούσε τον ΠΑΟΚ, κρατώντας τον, άλλες φορές κοντά και άλλες μπροστά στο σκορ, αλλά τα σημάδια έδειχναν Μπρίντιζι.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο 4ο δεκάλεπτο με δεδομένο οτι το παιχνίδι αρχίζει από την αρχή, αφού η διαφορά του ενός καλαθιού υπέρ των Ιταλών δε μπορούσε να κρίνει την συνέχεια δραματικά. Στο φινάλε το ματς πήγε στην κόψη του ξυραφιού. Οι δύο ομάδες πήγαν σχεδόν όλο το δεκάλεπτο χέρι-χέρι. Το τρίποντο του Σμιθ 20 δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης ήταν εκείνο που θα έκρινε το ματς, όπως όλα έδειχναν. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ κέρδισε δύο βολές, ο Μπράουν έχασε και τις δύο και ο Στόουν με ένα τρίποντο 1,2 δευτερόλεπτα πριν την λήξη τον έστειλε στο… καναβάτσο.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

<

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected