Κατηγορίες
Αθλήματα

Τεράστια εμφάνιση και πρόκριση στους “16” για τη Σάκκαρη! (vid)

Μετά από νέα πολύ καλή εμφάνιση, η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε με 2-0 σετ τη Madison Keys και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στη φάση των “16” του Australian Open και στη δεύτερη εβδομάδα ενός Grand Slam τουρνουά!

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε μια “καθαρή” νίκη απέναντι στο Νο.11 του κόσμου, Madison Keys, με 6-4, 6-4, και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Australian Open για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Θα είναι για πρώτη φορά στη δεύτερη εβδομάδα και στον 4ο γύρο ενός Grand Slam τουρνουά η Μαρία, η οποία είχε 7 ήττες σε 3ο γύρο major διοργανώσεων μέχρι σήμερα.

Στον 4ο γύρο του αυστραλιανού Grand Slam, η Μαρία θα έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή, ενάντια στην Petra Kvitova, No.7 στο ταμπλό. Η Τσέχα, φιναλίστ πέρσι στη Μελβούρνη, κάνει ένα μεγάλο τουρνουά και ακόμα δεν έχει χάσει σετ, ενώ σήμερα κέρδισε σε λιγότερο από μια ώρα την Ekaterina Alexandrova με 6-1, 6-2.

Χαμένο σετ δεν έχει ούτε η Μαρία, η οποία κατάφερε να βγάλει τελείως εκτός κλίματος την πολύ δυνατή Keys, στη Margaret Court Arena. Η 24χρονη Αμερικανίδα τελείωσε το παιχνίδι με 17 winners και 40 αβίαστα λάθη.

Ούτε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε στην καλύτερή της μέρα, αλλά έδειξε συνέπεια στα περισσότερα ράλι, οδήγησε σε λάθη την Αμερικανίδα και στα κρίσιμα σημεία κατάφερε να επικρατήσει, ώστε να εξασφαλίσει αυτή τη straight sets νίκη. Με 9 winners και 21 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το ματς η Σάκκαρη.

Στο 1ο σετ έκανε νωρίς break για το 2-1, έπειτα έσβησε ένα break point για να προηγηθεί με 3-1 και αργότερα έκανε και δεύτερο break, για να “ξεφύγει” με 5-1. Η Keys πέρασε στην αντεπίθεση και κατάφερε να μειώσει σε 5-4, σερβίροντας πολύ καλύτερα σ’ αυτό το διάστημα, αλλά η Μαρία δεν πτοήθηκε και κράτησε το σερβίς της στο επόμενο game, για να κλείσει το 1ο σετ στα 10 games.

Στο 2ο σετ η Keys πρώτα έσβησε τριπλό break point στο 1-1, 0-40 και αργότερα έκανε break, για να βρεθεί μπροστά με 4-2. Η αντίδραση της Μαρίας ήταν άμεση, με την Ελληνίδα να κερδίζει τα 4 επόμενα games και να “σφραγίζει” την πολύ μεγάλη νίκη της, σε 1 ώρα και 15 λεπτά παιχνιδιού.

Απέναντι στην Kvitova, η Μαρία έχει πολύ καλές αναμνήσεις. Οι δυο παίκτριες συναντήθηκαν 3 φορές, όλες το 2019, με τη Μαρία να κερδίζει τις δυο τελευταίες, στη Ρώμη (7-5, 5-7, 4-0, ret.) και στο Σινσινάτι (6-4, 2-6, 6-3). Η Τσέχα είχε κερδίσει την πρώτη τους συνάντηση, στο Μαϊάμι (6-1, 6-4).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected