Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Basket

Πόσα συναισθήματα μπορούν να χωρέσουν σε 10′; Ένα video για το μεγαλείο του Κόμπι Μπράιαντ έχει την απάντηση!

Του Γιάννη Ράμμα, eurohoops.net

Η είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, καθώς και των υπόλοιπων οκτώ ψυχών στο ιδιωτικό του ελικόπτερο, ανάμεσά τους κι η 13χρονη κόρη του Τζιάνα, συγκλόνισε τη μπασκετική κοινότητα κι όλους όσοι είχαν ακούσει άλλους να μιλούν με θαυμασμό για αυτόν, είχαν διαβάσει για έστω ένα από τα επιτεύγματά του, είχαν δει έστω μία φωτογραφία του, ένα πλάνο του.

Τα αφιερώματα δεν άργησαν να γράφονται το ένα μετά από το άλλο ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του κι όλα όσα συναισθήματα είχε καταφέρει να γεννήσει ο ίδιος ο “ΚΒ24” στον καθένα άρχισαν να επιστρέφουν και να σε συνεπαίρνουν ξανά.

Ένα video διάρκειας 10:04 ίσως τα καταφέρνει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο.

Το εν λόγω video υπήρχε για χρόνια στο YouTube με περί τα 9.000.000 views, πριν κατέβει κι έκτοτε διατηρηθεί από τον δημιουργό του (λεπτομέρεια: φίλος των Χιτ) μόνο στο vimeo. Μέσα σε αυτά τα 10:04 μπορεί να δει κανείς τα… πάντα όλα για το μεγαλείο του “ΚΒ24”.

  • Η απόφαση να δηλώσει συμμετοχή στο Draft σε ηλικία 18 ετών
  • Το hype που τον ακολουθούσε κι οι συγκρίσεις με τον Μάικλ Τζόρνταν
  • Η δυναστεία στους Λέικερς με τον Σακίλ Ο’Νιλ
  • Η κόντρα με τον “Σακ”
  • Το παραλίγο τέλος εποχής στους Λέικερς (σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο με τον ίδιο να μιλά για την επιθυμία του να παίξει στους Κλίπερς και για πιθανό sign-and-trade στους Μπουλς)
  • Η επιστροφή για ακόμη δύο δαχτυλίδια

Το video ολοκληρώνεται λίγο πριν από τα playoffs του ΝΒΑ το 2012 (τελευταία του συμμετοχή σε postseason), εξ ού και το τελευταίο πλάνο με την προστατευτική μάσκα, την οποία είχε αναγκαστεί να φορά για λίγο καιρό τότε. Με λίγα λόγια, δεν καλύπτει όλο το φάσμα της καριέρας του μέχρι το 2016 με τη “farewell tour” και το ανεπανάληπτο “αντίο” με τους 60 πόντους.

Αλλά ίσως ήταν γραφτό να είναι έτσι. Γιατί ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν, είναι και θα είναι ήρωας για πολλούς. Με την κάπα του, είτε με το #8 είτε με το #24, με τη μάσκα του. Ή και κάτι περισσότερο από ήρωας. Γιατί heroes come and go, but legends live forever…

Δείτε το video με την ίσως πιο επαγγελματική ερασιτεχνική δουλειά στο διαδίκτυο για τον Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 41 ετών…

Kobe Bryant from Kevin Rea on Vimeo.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected