Κατηγορίες
Γ ΕΠΣ Ημαθίας

Πως θα διεξαχθούν τα play off στη Γ Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Ημαθίας

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή (2/2) η κανονική διάρκεια στο πρωτάθλημα της Γ Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Ημαθίας, με τη συμμετοχή 12 ομάδων, χωρισμένες σε δύο ομίλους.

Διεξήχθησαν 10 αγωνιστικές και αναδείχτηκε η τελική κατάταξη των ομάδων, που αποτελεί και το κριτήριο για τη συμμετοχή ή όχι στα play off.

Αρχικά σημειώνεται πως οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5 και 6 της βαθμολογίας σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους, δεν συμμετέχουν στη διαδικασία των play-off. Δηλαδή οι Νησαϊκός Αστέρας, Αχιλλέας Νεοκάστρου (από τον 1ο όμιλο) και Ακαδημία Μακροχωρίου, Θύελλα Στενημάχου (η οποία μάλιστα αποβλήθηκε καθώς δεν “κατέβηκε” σε τρία ματς) παραμένουν στην κατηγορία.

Οι υπόλοιπες ομάδες ξεκινούν την προετοιμασία για τα play off, στα οποία μεταφέρουν τους βαθμούς που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια.

Οι νέες βαθμολογίες :

1ος όμιλος

    ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΑΕ Καβασίλων 10 7 2 1 23 6 17 23
2 Δόξα Βρυσακίου 10 6 2 2 16 8 8 20
3 ΑΕ Αλεξάνδρειας 10 6 2 2 23 13 10 20
4 ΑΟ Συκιάς 10 4 3 3 17 13 4 15

2ος όμιλος

    ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Απόλλων Λυκογιάννης 10 9 1 0 33 8 25 28
2 Ερμής Τριλόφου 10 5 3 2 29 14 15 18
3 Δόξα Ασωμάτων 10 5 2 3 23 15 8 17
4 Παλασίδειος Ακαδημία 10 5 0 5 18 18 0 15

Το πρόγραμμα των αγώνων των play off περιλαμβάνει διεξαγωγή έξι (6) αγωνιστικών, ενώ οι ομάδες θα αγωνιστούν σε εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις, οι οποίες ορίζονται μετά από κλήρωση που θα διεξαχθεί στα γραφεία της ΕΠΣ Ημαθίας, σε χρόνο που θα καθοριστεί σύντομα.

Σε περίπτωση ισοβάθμησης ομάδων, ισχύει το άρθρο 20 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, όπως προκύπτει και στην ισοβαθμία Δόξας Βρυσακίου-ΑΕ Αλεξάνδρειας (4-0, 0-2) στον 1ο όμιλο για την οποία ισχύουν κατά σειρά τα κριτήρια :

Πόσες ομάδες προβιβάζονται στη Β Ερασιτεχνική

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων play-off οι συμμετέχουσες ομάδες καταλαμβάνουν τις νέες τους θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα, σύμφωνα με τις οποίες:

α. Οι πρωταθλήτριες ομάδες των δύο (2) ομίλων ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

β. Ορίζεται ΜΟΝΟΣ αγώνας κατάταξης μεταξύ των πρωταθλητριών των δύο (2) ομίλων της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας για την ανάδειξη του πρωταθλητή της κατηγορίας. Ο αγώνας αυτός διεξάγεται στην έδρα της ομάδας που κατατάχθηκε ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος, μετά τη διαδικασία των play-off.

γ. ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, εκτός από τις δύο (2) πρωταθλήτριες ομάδες των δύο (2) ομίλων της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, και οι δύο (2) δευτεραθλήτριες ομάδες των ΔΥΟ (2) ομίλων της Γ΄Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, όπως προέκυψαν από τη διαδικασία των αγώνων play-off, καθώς και όσες συνολικά ομάδες απαιτείται ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 24 Σωματείων για τη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

Ειδικότερα, αν υποβιβαστεί στα τοπικά πρωταθλήματα η μία ή και οι δύο ομάδες που ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣ Ημαθίας και αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής (Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, Νίκη Αγκαθιάς), τότε, προκειμένου να διατηρηθεί σταθερός ο αριθμός των ομάδων της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, ισχύουν τα ακόλουθα:

1. Σε περίπτωση ΚΑΝΕΝΟΣ (0) υποβιβασμού από τη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική, ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ οι δύο (2) τριταθλήτριες των δύο (2) ομίλων της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ η ομάδα από τις δύο (2) τετραθλήτριες των δύο (2) ομίλων που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, μετά τη διαδικασία των play-off.

2. Σε περίπτωση ΕΝΟΣ (1) υποβιβασμού από τη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική, ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΜΟΝΟ οι δύο (2) τριταθλήτριες των δύο (2) ομίλων της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.

3. Σε περίπτωση ΔΥΟ (2) υποβιβασμών από τη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική, ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΜΟΝΟ η ομάδα από τις δύο (2) τριταθλήτριες των δύο (2) ομίλων που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, μετά τη διαδικασία των play-off.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected