Κατηγορίες
Basket

Φινάλε στην κανονική περίοδο του BCL

Με την ΑΕΚ και το Περιστέρι να έχουν εξασφαλισμένη θέση στα πλέι οφ και τον ΠΑΟΚ να μένει οριστικά εκτός, η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League είναι σχεδόν διαδικαστικού χαρακτήρα για τις ελληνικές ομάδες.

Αυτό που θα ξεκαθαρίσει θα είναι η τελική θέση των δύο ομάδων που αγωνιστούν στους “16”. Αύριο (4/2) το Περιστέρι θα αγωνιστεί στην Τσεχία κόντρα στη Νίμπουρκ (19:30) ενώ ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί (21:00) τη Βόννη. Την Τετάρτη (5/2, 19:30) η ΑΕΚ θα κοντραριστεί με την Άνβιλ Βλότσλαβεκ στο ΟΑΚΑ.

Το Περιστέρι εξασφάλισε την πρόκριση του την περασμένη εβδομάδα με τη νίκη επί της Μπάμπεργκ και αύριο απέναντι στη Νίμπουρκ θα αγωνιστεί πρωτίστως για το γόητρο. Η τελευταία αγωνιστεί θα κρίνει αν θα περάσει καταλαμβάνοντας την 3η ή την 4η θέση. Την ίδια ώρα θα αγωνιστεί η Νίζνι στη Ρίγα έχοντας το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας έναντι του Περιστερίου Winmasters που για να πάρει την 3η θέση θα πρέπει να νικήσει τους Τσέχους και ταυτόγχρονα να ηττηθούν οι Ρώσοι στη Λετονία.

“Η Νίμπουρκ είναι μια ομάδα με σαφή πρόθεση να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να εκδηλώσει επιθέσεις στα πρώτα δευτερόλεπτα της κατοχής. Υπάρχουν παίκτες με μεγάλη άνεση στο να σουτάρουν τρίποντο στον αιφνιδιασμό, γκαρντ και φόργουορντ. Οι χειριστές είναι πολύ απειλητικοί με την μπάλα, αφού ανοίγουν πολύ τον ρυθμό είτε με γρήγορη ντρίμπλα, είτε με διαγώνιες πάσες. Ενώ, οι ψηλοί τους είναι πολύ γρήγοροι για την θέση που παίζουν και ολοκληρώνουν το τρανζίσιον παιχνίδι τους με κοψίματα από τους ψηλούς που έρχονται σαν τρέιλερ” δήλωσε ο Γιάννης Καλαμπόκης, συνεργάτης του Νίκου Παπανικολόπουλου.

Στις 21:00 ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τη Βόννη πριν αποχαιρετήσει τη φετινή διοργάνωση καθώς θα απουσιάσει για πρώτη φορά από τα πλέι οφ της. Ο Δικέφαλος θα έχει στον πάγκο του ως υπηρεσιακό προπονητή τον Στάθη Νερατζάκη μετά τη χθεσινή παραίτηση του Κώστα Χαραλαμπίδη, ενώ αγωνιστικά δεν θα είναι για ένα ακόμη παιχνίδι διαθέσιμος ο Σταύρος Σχίζας.

Την Τετάρτη η ΑΕΚ με νίκη επί της Άνβιλ Βλότσλαβεκ, θα “κλειδώσει” τη 2η θέση του Β’ ομίλου. Είναι στο 8-5 και πίσω του στο 7-6 είναι Σαν Πάμπλο Μπούργκος και Μπαντίρμα που θα αγωνιστούν επίσης εντός έδρας απέναντι στη Ράστα Βέχτα και την Ορτέζ. Προκειμένου να αποφύγει κάποια ισοβαθμία, διπλή ή τριπλή καθώς έχει το πλεονέκτημα έναντι των Τούρκων, όχι όμως και έναντι των Ισπανών, η ΑΕΚ θα πρέπει να επιβληθεί των Πολωνών για να περάσει ως 2η.

Μία ακόμη ιδιαιτερότητα αυτού του αγώνα, αφορά στην πρώτη εμφάνιση του Νίκου Ζήση μπροστά στο κοινό της ΑΕΚ αφού οι ως τώρα εμφανίσεις του έγιναν εκτός έδρας τόσο στην Basket League, όσο και στο BCL.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected