Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Χάρμα ιδέσθαι” στο Λεβερκούζεν, η Μπάγερ κέρδισε 4-3 τη Ντόρτμουντ! (vid)

Ο Χάαλαντ δεν σκόραρε και μοιραία η Ντόρτμουντ ηττήθηκε 4-3 από τη Λεβερκούζεν, σε ένα απίστευτο ματς που αποτέλεσε διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Πρωταγωνιστής για τις «ασπιρίνες» ο Φόλαντ, που πέτυχε δύο γκολ!

Σε ένα τρομερό… φεστιβάλ ποδοσφαίρου, με πολλές ανατροπές, 7 γκολ και σασπένς μέχρι το τέλος, η Λεβερκούζεν επικράτησε με σκορ 4-3 της Ντόρτμουντ, για την 21η αγωνιστική της Bundesliga!

Οι «ασπιρίνες» πλέον βρίσκονται στην 5η θέση με 37 βαθμούς και μείωσαν τη διαφορά τους από τους Βεστφαλούς στους 2 βαθμούς. Η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ είναι 3η με 39 πόντους και στο -3 από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου, που έχει 42 βαθμούς και με ματς λιγότερο οι Βαυαροί.

Ο Χάαλαντ δεν σκόραρε για πρώτη φορά και η Ντόρτμουντ υπέστη τη δεύτερη σερί της ήττα, μετά από εκείνη του Κυπέλλου από τη Βέρντερ Βρέμης (3-2).

Το ματς ήταν η ανατροπή, της ανατροπής, ω ανατροπή! Ένα απίστευτο παιχνίδι πραγματικά. Αρχικά, η Λεβερκούζεν προηγήθηκε με πλασέ του Φόλαντ στο 20′, ωστόσο με τη… σέντρα έγινε το 1-1! Ο Μπραντ έκλεψε την μπάλα και κέρδισε κόρνερ μετά από επέμβαση του Χράντεσκι. Στη συνέχεια της φάσης ο Ματς Χούμελς σκόραρε με κεφαλιά, κάνοντας το 1-1 στο 22′.

Στο 33′ μπήκε το καλύτερο γκολ της αναμέτρησης, με τον Τσαν να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής και να κάνει την απόλυτη ανατροπή για τη Ντόρτμουντ (1-2). To 2-2 διαμόρφωσε ο Φόλαντ στο 43′ με σουτ από το ύψος της περιοχής και αυτό ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Το β’ μέρος ήταν το ίδιο… χιτσκοκικό! Στο 65′ έγινε το 3-2 για τη Ντόρτμουντ, όταν ο Χακίμι άλλαξε εκπληκτικά με τον Σάντσο και ο πρώτος έδωσε στον Γκερέιρο ο οποίος με διαγώνιο πλασέ σκόραρε.

Ο αγώνας βέβαια είχε μία ακόμη ολική ανατροπή! 3-3 ο Μπέιλι στο 81′ και ένα λεπτό αργότερα έγινε το 4-3 για τη Λεβερκούζεν, με τον Λαρς Μπέντερ να πετυχαίνει γκολ με κεφαλιά!

Συνθέσεις

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Λ.Μπέντερ, Σ.Μπέντερ, Τα, Σινκγκράφεν, Ταπσόμπα, Αμίρι (89′ Ντράγκοβιτς), Μπελαράμπι (46’ Βάιζερ), Χάβερτς, Φόλαντ, Ντιαμπί (71’ Μπέιλι)

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Ακανζί (86′ Αζάρ), Γκερέιρο, Χούμελς, Χακίμι, Ζαγκαντού, Τσαν (87′ Γκέτσε), Βίτσελ, Σάντσο, Μπραντ (46’ Ρέινα), Χάλαντ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected