Κατηγορίες
Διάφορα

Τα πάντα είναι στο DNA μας (της Χρυσής Μπέρου)

Γράφει η Χρυσή Μπέρου, omorfizoi.gr

Φίλες και φίλοι γεια σας,

Πού βρισκόμαστε αλήθεια; Ήδη ο πρώτος μήνας του 2020 έδωσε το παρόν του έντονα και δραστικά στους περισσότερους από εμάς, να μη πω σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, αν δούμε σε πόσα σημεία του πλανήτη ο παλιός μηχανισμός, το παλιό μοτίβο κοινωνίας και ανάπτυξης, καταρρέει με δεινά, που ξεσπούν κι επιταχύνονται με τεράστια ισχύ και φυσική καταστροφή. Σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο τα φαινόμενα μπορεί να προκαλούν πόνο και θλίψη, αλλά ανοίγοντας την εικόνα, μπορώ να αναγνωρίσω ότι όσο ο άνθρωπος ξεβολεύεται και προβληματίζεται, τόσο ανεβαίνει επίπεδο συνειδητότητας.

Άρα, είναι ΜΟΝΟ για τη θετική εξέλιξη της ζωής του πλανήτη μας.

Για μένα το νέο έτος ξεκίνησε με την πτώση υγείας της μητέρας μου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναζητώ πολλά ερωτήματα σχετικά με την παρουσία και σύνδεση του σύγχρονου ανθρώπου με τον εαυτό του και κατ’ επέκταση με τους άλλους. Έχοντας ως παραδείγματα τους δύο γονείς μου, ως δύο διαφορετικούς πόλους, ο ένας 93 ετών απόλυτα ενεργός στη ζωή και η άλλη 81 παραδομένη σε μια ζωή που δεν την όρισε ποτέ, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η αγάπη που μπορούμε να προσφέρουμε στους άλλους ξεκινά, φυσικά, από την αγάπη που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας. Και για να ακριβολογήσω, αγάπη εννοώ τη φροντίδα και την προτεραιότητα στον εαυτό μας ξεκινώντας να την καλλιεργούμε έγκαιρα και να την διατηρούμε με θάρρος και επιμονή. Καταλήγω στο συμπέρασμα πως η αγάπη έχει να κάνει μόνο προς τον εαυτό, μόνο τότε μπορούμε να συμπονούμε πραγματικά, να συντρέχουμε πραγματικά, να αγαπάμε πραγματικά. Και αυτό εκπέμπουμε.

Στην παραπάνω διαπίστωση, προστίθεται και η έναρξη της νέας δεκαετίας, που μας εισάγει σε μια νέα περίοδο, περίοδο δράσης και όχι πια αναμονής. Ένας νέος κύκλος, μια ευκαιρία να συν-δημιουργήσουμε την πραγματικότητα μας. Θα υπάρξουν αυτοί που είναι κολλημένοι στα παλιά μοτίβα και αυτοί που επιδιώκουν να ανοίξουν την ενέργεια τους και να την προσφέρουν. Ωστόσο, μπορούμε να επιλέξουμε με επίγνωση τι είδους ενέργεια και δονήσεις μπορούμε να προσφέρουμε. Οι γεμάτες χαρά, θετικότητα και αγάπη δονήσεις είναι το χρυσό κλειδί για να μεταβούμε σε υψηλότερες διαστάσεις.

Νιώθω το 2020 να είναι ένα έτος που θα μας ωφελήσει να αγκαλιάσουμε και να εφαρμόσουμε την κβαντική σκέψη, να τεντώσουμε και να ξεπεράσουμε τις απλές προσδοκίες μας. Ας μην αφήσουμε τον εαυτό μας να μπαίνει μέσα στο κουτί. Μπορούμε να φτάσουμε πέρα από το χώρο και το χρόνο και να επιτρέψουμε νέες ψυχικές και ενεργητικές ανακαλύψεις.

Όπως λένε και οι επιστήμονες:

«Οι ενέργειες του κόσμου κινούνται, αντιδρούν και ανταποκρίνονται στην κβαντική ταχύτητα. Η τρέχουσα ψηφιακή εποχή συνέβαλε στην επέκταση της συνείδησης πέρα από την αρχαία γνώση.»

Ας περάσουμε σε αυτήν την επιταχυνόμενη ροή και ας αναπτύξουμε το «φωτεινό μας σώμα». Ας αγκαλιάσουμε την ανθρωπότητα, ατομικά ή συλλογικά, ως Ολότητα. Για αυτό η εργασία απελευθέρωσης των αρνητικών συναισθημάτων μας βοηθά στην απελευθέρωση και των συλλογικών συναισθημάτων. Κάθε φορά που μεταβαίνουμε σε υψηλότερη συχνότητα, είναι καλό να τρέφουμε το φωτεινό μας σώμα.

Όσοι ασχολείστε με το Zhineng Qigong ήδη έχετε εργαλεία. Όσοι δεν ασχολείστε, βρείτε τρόπους τροφοδοσίας του. Ένας απλός τρόπος είναι να φανταστείτε ότι το φυσικό σας σώμα είναι γεμάτο με θεϊκό φως αρκετές φορές την ημέρα. Φανταστείτε ή προσποιηθείτε ότι μπορείτε να αισθανθείτε τη διαφορά, καθώς το φυσικό σας σώμα γεμίζει με θεϊκό φως. Φανταστείτε τον εαυτό σας ως ένα ελαφρύ σώμα που μπορεί να κινηθεί μεταξύ των διαστάσεων. Παίξτε με αυτήν την ιδέα, γίνετε άνετοι με αυτήν την πραγματικότητα.

Κάθε φορά που απελευθερώνετε κάποιο παλιό περιορισμένο μοτίβο, θυμηθείτε να γεμίζετε αυτό το χώρο με το φως. Κάθε φορά που συγχωρείτε και θεραπεύετε κάποια παλιά πληγή, θυμηθείτε να επιτρέψετε το θεϊκό φως να γεμίσει αυτό το διάστημα. Η πρακτική είναι στη φύση και καλωσορίζουμε το θεϊκό φως που είναι διαθέσιμο.

Aν σας εμπνέει, θυμηθείτε κάθε πρωί να ξεκινάτε την ημέρα σας με αυτή την απλή δήλωση και πρόθεση:

Το κεφάλι αγγίζει τον Ουρανό, τα πόδια στέκονται βαθιά μέσα στη Γη.

Είμαι πλήρως ενσωματωμένος, αγκυροβολημένος σε αυτόν τον πλανήτη. Είμαι ο θεϊκός εαυτός μου σε φυσική μορφή.

Καιρός να παίξουμε, να χαρούμε, να χορέψουμε, να γιορτάσουμε, να τραγουδήσουμε, να αγκαλιαστούμε, να ερωτευθούμε, να διαλογιστούμε, να ασκηθούμε, ό, τι ενεργοποιεί την ζωή μέσα μας. Ό, τι ενεργοποιεί κι ενδυναμώνει το φωτεινό μας σώμα. Κάθε πληροφορία είναι καταγεγραμμένη στο DNA μας, έχει πολυδιαστασιακό πρόγραμμα και δομή. Μας συνδέει με το Σύμπαν. Εμπιστευόμαστε την γνώση μέσα μας και ενισχύουμε τη σύνδεσή μας με το φωτεινό μας σώμα. Ξεκινάμε σήμερα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected