Αθλήματα

Πρόκριση στα προημιτελικά για την ΑΕΚ!

Ιστορική πρόκριση της ΑΕΚ στους «8» του Τσάλεντζ Καπ, μετά την ισοπαλία με 27-27 με την Ντράμεν στη Νορβηγία!

Μετά τη νίκη επί της νορβηγικής ομάδας στο ΟΑΚΑ (33-31) και την ισοπαλία στη Νορβηγία, η ΑΕΚ περνάει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει το e-handball, το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αραμπατζή να ανοίγει το σκορ και τις δύο ομάδες να κοντράρονται στα ίσια μέχρι και το 7΄που ο Χιμένεθ έκανε το 3-5 . Στη συνέχεια ΑΕΚ και Ντράμεν συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι χέρι έως και το 14′ όπου η Ντράμεν με τον Χόργκεν πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (7-6), κάτι που όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Δομπρής κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα.

Τα τρία χαμένα πέναλτι του πρώτου ημιχρόνου στοίχισαν στην ΑΕΚ, και η Ντράμεν είχε την ευκαιρία να περάσει ξανά μπροστά και οι δύο ομάδες πήγαν τελικά στα αποδυτήρια με σκορ 13-12.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Νορβηγοί μπήκαν πιο δυναμικά στο γήπεδο και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα 3 τερμάτων στο 34′ με τον Χόργκεν. Ωστόσο, με γκολ των Αραμπατζή και Χιμένεθ το σκορ έφτασε εύκολα στο 18-17.

Στο 39′ κι ενώ το σκορ ήταν 20-18 με ένα 2-0 από τους εξαιρετικούς για ακόμη μία φορά, Μυλωνά και Γιάκομπσεν, ήρθε η ισοφάριση (20-20).

Τα τελευταία λεπτά εξελίχτηκαν σε θρίλερ καθώς η Ντράμεν πέτυχε γκολ πρόκρισης στο 57′ (26-23) και η ΑΕΚ, δείχνοντας το πόσο πολύ το… θέλει μείωσε και πάλι σε 26-25, κερδίζοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 59:30 με τον Αραμπατζή (26-26), ενώ η Ντράμεν προηγήθηκε και πάλι. Οι Ενωσίτες δεν το έβαλαν κάτω, ισοφαρίζοντας και πάλι με τον Ζαμπούνη (27-27) στη λήξη του αγώνα.

Κορυφαίος για την ΑΕΚ ήταν ο Αραμπατζής με 7 γκολ ενώ για ακόμη μία φορά ο Κοσάνοβιτς προσέφερε τα μέγιστα κάτω από τα δοκάρια!

ΝΤΡΑΜΕΝ – ΑΕΚ 27-27

ΝΤΡΑΜΕΝ (Κρίστιαν Κιέλινγκ): Άλμπεργκ, Μπεχ, Μπόιλεσεν, Χάνσεν 4, Χέιερεν, Χόργκεν 10, Χίκερουντ 2, Λάρχολμ 4, Λιλέλιεν, Όλαφσον 2, Πέντερσεν, Ράσταντ-Χόελ 3, Ρόμσας, Θόρσμπαϊ 2, Βαγκ

ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Αραμπατζής 7, Άρσιτς, Κριτσιοτόιου 1, Δομπρής 2, Γιόσμου, Γιάκομπσεν 4, Κεδέρης, Κοσάνοβιτς, Μωραΐτης, Φλορίδο 1, Μυλωνάς 5, Νικολαΐδης, Παπαδιονυσίου 1, Πλάθα 3, Ζαμπούνης 1, Χόγκας 2

Δίλεπτα: 5-1. Πέναλτι: 1/1- 2/6

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected