Κατηγορίες
Αθλήματα

Νικηφόρα πρεμιέρα για τη Παπαμιχαήλ, νέο career high για τη Σακελλαρίδη!

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο την προσπάθειά της για να μπει στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά των 60.000 δολαρίων που φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.3 στο ταμπλό των προκριματικών και Νο.259 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, επιβλήθηκε της Αιγύπτιας Merna Refaat με 6-0, 6-2 σε κάτι λιγότερο από μια ώρα και πήρε εύκολα και γρήγορα την πρόκριση για τον 2ο προκριματικό γύρο του τουρνουά.

Σήμερα θα αντιμετωπίσει τη Yidi Yang από την Κίνα και, αν κερδίσει, θα μπει στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης των 60.000 δολαρίων της ITF.

Το Zed Open Women’s Tennis 60K, φιλοξενείται στις σκληρές επιφάνειες του Zed Club, στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Ξανά carrer high η Σακελλαρίδη!

Η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο.21 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι η καλύτερη θέση που είχε μέχρι τώρα στην καριέρα της, ενώ βελτίωσε ξανά το προσωπικό της ρεκόρ η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που κέρδισε 36 θέσεις αυτή την εβδομάδα.

Η Σάκκαρη είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη και έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς του St. Petersburg Ladies’ Trophy, αλλά δεν κατάφερε να μπει στον τελικό και παράλληλα στο Top 20, παρότι ήταν πολύ κοντά στο να το καταφέρει.

Παρέμεινε στο Νο.21 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία βελτίωσε πάντως τη συγκομιδή της από τους 1.955 στους 2.085 βαθμούς και υπολείπεται μόλις 5 βαθμών της Angelique Kerber, που είναι στο Νο.20 του κόσμου.

Στη 2η θέση της χώρας μας παραμένει η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία έχασε μια θέση αυτή την εβδομάδα και βρέθηκε στο Νο.260. Ακολουθεί η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που έχασε 5 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.307 του κόσμου.

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη βρίσκεται από σήμερα στο Νο.4 της Ελλάδας, καθώς κέρδισε άλλες 36 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.821 του κόσμου, βελτιώνοντας ξανά το career high της. Θυμίζουμε πως η 16χρονη Σαπφώ, που έχει κερδίσει 277 θέσεις στις 5 τελευταίες εβδομάδες, έχει δικαίωμα να κρατήσει βαθμούς μόνο από 12 τουρνουά μέσα στους 12 τελευταίους μήνες, εξαιτίας του περιορισμού που επιβάλλει η WTA σε αθλήτριες που βρίσκονται σ’ αυτή την ηλικία.

Λίγο πίσω της είναι η Ελένη Κορδολαίμη, στο Νο.834 του κόσμου, ενώ στην κατάταξη της WTA βρίσκονται ακόμα οι Ελένη Μτσεντλίτζε (Νο.1157), Γαλάτεια Μεσοχωρίτου (Νο.1195) και Άννα Αρκαδιανού (Νο.1282).

feb 17

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected