Κατηγορίες
Basket

Αγχωτική νίκη στην πρεμιέρα της Εθνικής

Η εμπειρία των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου μας δίδαξε ότι δύο είναι τα ζητούμενα για την Εθνική μας ομάδα. Η ουσία δηλαδή η πρόκριση και η διεύρυνση της «δεξαμενής» παικτών που μπορούν να τη βοηθήσουν.

Η εκκίνηση στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2021 απέναντι στη Βουλγαρία δεν ήταν εύκολη αλλά είχε έναν συνδυασμό των δύο. Το αποτέλεσμα ήρθε στο «Δ.Τόφαλος» με 73-63.

Ως προς το δεύτερο ζητούμενο, οι κλήσεις του Θανάση Σκουρτόπουλου έβαλαν εξ αρχής στο «κάδρο» παίκτες που είτε είχαν καιρό να φορέσουν το εθνόσημο (Καββαδάς, Δ.Αγραβάνης), είτε είναι πρωτάρηδες (Σκορδίλης, Γ.Αγραβάνης, Καλαϊτζάκης).

Όπως αναφέρει το basketa.gr, η Εθνική μας δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και επέτρεψε στην αντίπαλο της να προηγηθεί με 12-8 στα μισά της πρώτης περιόδου. Η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας έφερε την ισοπαλία στους 15 πόντους και στο τέλος του δεκαλέπτου το εθνικό μας συγκρότημα ήταν μπροστά με 19-17. Στην εξέλιξη της δεύτερης περιόδου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβρισκε με μεγαλύτερη άνεση σκορ στην επίθεση, ωστόσο στην άμυνα δεν βρήκε τον τρόπο να περιορίσει τους Βούλγαρους για να «χτίσει» μια διαφορά. Στο 15′ ήταν μπροστά με 31-30. Η μπάλα περνούσε σε κάθε ευκαιρία κοντά στο καλάθι, κατά βάση στον Καββαδά και με τον Μποχωρίδη «ζεστό» στην περιφέρεια (είχε 11 πόντους στο ημίχρονο), η διαφορά πήγε στους έξι (40-34).

Η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο της κατάστασης και στην τρίτη περίοδο, προηγήθηκε με εννιά (49-40 στο 25′) κυρίως μέσα από το παιχνίδι της από μέσα και κοντινή απόσταση όμως οι Βούλγαροι που έπαιξαν βέβαια χωρίς την πίεση του αποτελέσματος, ήταν και πάλι εκεί. Δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου πλησίασαν στους τρεις (49-46). Στο 30′ ωστόσο η “γαλανόλευκη” είχε και πάλι ένα προβάδισμα παρότι δεν της παρείχε ασφάλεια (54-46).

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου ήρθε για πρώτη φορά μία διψήφια διαφορά (56-46) όμως δεν «τελείωσε» το παιχνίδι εκεί που μπορούσε. Η Βουλγαρία αν και αγωνιζόταν με σαφώς λιγότερες επιλογές και ανάλογο rotation, έβρισκε λύσεις με τον Ντιμιτρόφ, τον Ντι Μποστ και τον Μαρίνοφ και όταν η Εθνική μας «κόλλησε» στην επίθεση, μπήκε ξανά σε δύσκολη θέση (64-62 στο 37′). Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν δραματικό χαρακτήρα όμως η Εθνική μας έδειξε αντανακλαστικά αφού απάντησε με ένα σερί 9-0.

Ένα σουτ τριών πόντων του Ντι Μποστ ήταν άστοχο (airball), η Εθνική μας πήρε σκορ με βολές του Μαργαρίτη και του Μποχωρίδη, ακολούθησε λάθος των Βούλγαρων και ένα καλάθι του Χρυσικόπουλου που έκαναν το 68-62 στα 1:29 από το τέλος. Η Βουλγαρία δεν βρήκε και πάλι το μεγάλο σουτ που έψαχνε από τον Ντι Μποστ και ο Μποχωρίδης από τη γραμμή του φάουλ τελείωσε το παιχνίδι (70-62 στα 1:11).

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected