Κατηγορίες
Αθλήματα

Έκτη σερί νίκη και προημιτελικά ο Τσιτσιπάς (vid)

O Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε για 2η φορά μέσα σε λίγες μέρες τον Alexander Bublik, έφτασε τις 6 νίκες στη σειρά και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Dubai Tennis Championships.

Μέσα σε 4 ημέρες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε 2 φορές τον Alexander Bublik, χωρίς να απωλέσει σετ. Σήμερα, ο 21χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε του 22χρονου Καζάκου με 7-6 (1), 6-4 και εξασφάλισε μια θέση για την προημιτελική φάση του Dubai Tennis Championships.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Στέφανος κέρδισε του 41 απο τους 49 πόντους στα πρώτα του σερβίς, ενώ έσβησε και τα 5 break point που αντιμετώπισε σε όλο το παιχνίδι. Στο 1ο σετ κανείς δεν κατάφερε να κάνει break, με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει περισσότερες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα όταν είχε διπλό set point στο 12ο game (5-6, 15-40). Τελικά ο Bublik έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί ο Στέφανος έχασε μόλις έναν πόντο, για να το κατακτήσει με 7-1.

Και το 2ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τον Στέφανο να έρχεται αντιμέτωπος 4 φορές με break point στο 8ο game, στο οποίο κατάφερε τελικά να υπερασπιστεί το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 4-4. Στο αμέσως επόμενο game ο Έλληνας αθλητής έκανε break με love και κερδίζοντας τους 8 από τους 9 τελευταίους πόντους του παιχνιδιού, κατόρθωσε να πάρει το 2ο σετ με 6-4 και να ολοκληρώσει την επιτυχία του, έπειτα από 1 ώρα και 35 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 6η διαδοχική νίκη για τον Στέφανο, που την προηγούμενη εβδομάδα αναδείχθηκε πρωταθλητής για 2η συνεχόμενη χρονιά στη Μασσαλία.

Στα προημιτελικά του Dubai Tennis Championships, όπου πέρσι είχε φτάσει μέχρι τον τελικό, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Jan-Lennard Struff και Nikoloz Basilashvili.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected