Διάφορα

Ακυρώνεται το καρναβάλι της Πάτρας λόγω κορονοϊού: Σκέψεις για μετάθεσή του το καλοκαίρι

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης με αφορμή την ανακοίνωση από την κυβέρνηση της ματαίωσης όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ακυρώνεται το καρναβάλι της Πάτρας σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ίδιος.

Ο κ. Πελετίδης ανακοίνωσε πως σε ότι αφορά τις διοργανώσεις των οποίων την ευθύνη έχει η Δημοτική Αρχή δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω κορονοϊού, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί καλοκαιρινό καρναβάλι στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με το patrastimes.gr.

‘Οπως είπε ο δήμαρχος, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο δήμος ήταν προβληματισμένος για τη διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων τονίζοντας ότι άλλο είναι ένας να βρεθεί θετικός στον κοροναϊό και άλλο η Πάτρα να γίνει η εστία για να απλωθεί ιός σε όλη την Ελλάδα.

«Θα ήταν ανευθυνότητα από την πλευρά μας» ,δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πάτρας.

«Ας ετοιμαστούμε για τον Ιούνιο», είπε ο δήμαρχος της Πάτρας

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση δημάρχων σε όλη την Ελλάδα προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να ματαιώσει όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις λόγω των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας.

Οι τοπικές κοινωνίες παρακολουθούν μουδιασμένες τις εξελίξεις με τον κοροναϊό, καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά που ακυρώνονται εκδηλώσεις του καρναβαλιού. Ήδη πάντως ακυρώθηκαν οι εκδηλώσεις σε όλους τους δήμους ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής.

Καρναβάλι Ξάνθης: Πιάστηκαν στον ύπνο οι διοργανωτές

Στην πόλη της Ξάνθης, σε αντίθεση με την Πάτρα, οι κάτοικοι πιάστηκαν εντελώς εξαπίνης με τη ματαίωση του ιστορικού επίσης αυτού Καρναβαλιού.

Όπως είπε στο Dikaiologtika News ο παρουσιαστής και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, Γιώργος Κουτσουρλής, μέχρι την ώρα που ο κος Κικιλίας ανακοίνωνε την αναστολή του Καρναβαλιού δεν υπήρχε καν υπόνοια ή κάποια προειδοποίηση για κάτι τέτοιο κι όλη η πόλη εργαζόταν πυρετωδώς για την κορύφωση των εκδηλώσεων τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή της στιγμή όλα τα ξενοδοχεία της Ξάνθης αλλά και των όμορων δήμων, όπως Κοζάνη κι Αλεξανδρούπολη αναμένουν καρναβαλιστές που έχουν κλείσει ένα δωμάτιο από αύριο Παρασκευή 28/2/2020 μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 3/3/2020. Τα ξενοδοχεία είναι πλήρη αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα πράξουν οι επισκέπτες μετά την ματαίωση του καρναβαλιού.

Οι καρναβαλιστές φέτος φτάνουν σύμφωνα με τον κο Κουσουρλή τoυς 15.000 ενώ οι επισκέπτες για την Κυριακή 2/3/2020 υπολογίζονταν μέχρι στιγμής στους 100.000 με 150.000. Μάλιστα ένα αξιοσέβαστο κομμάτι εξ αυτών έρχεται από Βουλγαρία και Τουρκία. Οι δε σύλλογοι που συμμετέχουν στο φετινό Ξανθιώτικο Καρναβάλι φτάνουν τους 37 και δεν προέρχονται μόνο από Βόρεια Ελλάδα αλλά από όλη τη χώρα.

Οι καρναβαλιστές συνεχίζουν ακάθεκτοι να δουλεύουν στα εργαστήρια τους δηλώνοντας αποφασισμένοι να κατέβουν στο δρόμο.

*με στοιχεία από τα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected