Κατηγορίες
Διάφορα

Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα – Θετικό και το παιδί της 38χρονης

Mετά το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού σε 38χρονη επιχειρηματία της πόλης, θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε και άλλο μέλος της οικογένειάς της.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika, πρόκειται για το παιδί της 38χρονης το οποίο πήγε κανονικά την Δευτέρα και την Τρίτη στο σχολείο του αλλά δεν πήγε την Τετάρτη.

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου είναι και η μητέρα του σε απομόνωση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του με ήπια συμπτώματα.

Το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης είναι σήμερα κλειστό με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για προληπτικούς λόγους, όπως αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση.

Η 38χρονη επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ από το Μιλάνο όπου είχε μεταβεί για επαγγελματικές της υποχρεώσεις και από την Δευτέρα άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα που έμοιαζαν με τον κορονοϊό.

Η ενημέρωση από το Υπουργείο

Ο κ. Τσιόδρας επιβεβαίωσε την ύπαρξη θετικού κρούσματος σε στενό συγγενή της 38χρονης. Πρόκειται για στενό συγγενή της 38χρονης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε και τρίτο κρούσμα γυναίκας, η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Εξάλλου, ακυρώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Κλειστό το σχολείο του παιδιού

Κλειστό το σχολείου του παιδιού που επιβεβαιώθηκε με κορονοϊό. Το σχολείο που πηγαίνει το παιδί στην Θεσσαλονίκη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παραμένει από σήμερα κλειστό για προληπτικούς λόγους με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κοροναϊού στη χώρα, αναφέρεται το υπουργείο Υγείας σε ενημέρωσή του.

Πέτσας για κορονοϊό: Λαμβάνονται όλα τα μέτρα

«Από την Κυριακή είχαμε συνεχή διαδικασία ενημέρωσης όλων των συναρμόδιων Υπουργών και του Πρωθυπουργού. Έγινε σύσκεψη τη Δευτέρα και πάρθηκαν οι αποφάσεις, που αποτυπώθηκαν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες περιγράφουν την προετοιμασία, ώστε να αντιμετωπίσουμε ακόμη και το χειρότερο δυνατό σενάριο. Είναι ένα δυναμικό ζήτημα η εξέλιξη του ιού και ανάλογα θα αναπτύσσουμε πτυχές του σχεδίου.

Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να ληφθούν κάποια ιδιαίτερα μέτρα με το ένα κρούσμα, αλλά έχουμε δει από χθες ότι μάλλον αυτή η προετοιμασία απέδωσε στα βασικά της χαρακτηριστικά. Δεν πρέπει να υπάρχει φόβος και πανικός. Πρέπει όμως, ομάδες του πληθυσμού που έχουν κάποια προβλήματα, όπως οι πιο ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι που έχουν διαβήτη, καρδιακά νοσήματα, να είναι πιο προσεκτικοί. Παρακολουθούμε κάθε μέρα την εικόνα.

Υπάρχει ειδική ομάδα επιστημόνων στο Υπουργείο Υγείας. Κάθε μεσημέρι, ο επικεφαλής επιστήμονας λοιμωξιολόγος, ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, θα κάνει ενημέρωση στους δημοσιογράφους. Η ενημέρωση είναι βασικό στοιχείο για να αποτρέπεται ο φόβος».

«Αν έχουμε ζητήματα που μπορεί να είναι μεγάλη έξαρση σε ένα τοπικό επίπεδο, μπορεί να ληφθούν μέτρα είτε στα σχολεία, είτε στα μέσα μεταφοράς. Γι’ αυτό το σχέδιο τα προβλέπει όλα αυτά, ώστε να μπορούμε να το αναπτύσσουμε ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Θα ακολουθούμε κάθε μέρα τις συμβουλές των ειδικών. Γι’ αυτό υπάρχει η 11μελής επιτροπή στο Υπουργείο Υγείας. Γι’ αυτό υπάρχει ο ΕΟΔΥ», σημείωσε ο κ. Πέτσας.