Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Το πρόγραμμα της Εθνική μας στο Nations League και η παρουσίαση των αντιπάλων

Με δύο εκτός έδρας αγώνες, εναντίον της Σλοβενίας και του Κοσόβου, αρχίζει τον προσεχή Σεπτέμβριο το αγωνιστικό πρόγραμμα της Εθνικής Ομάδας στο UEFA Nations League.

Αναλυτικά οι αγώνες της Εθνικής

1η αγωνιστική – 3 Σεπτεμβρίου 2020: Σλοβενία – Ελλάδα
2η αγωνιστική – 6 Σεπτεμβρίου 2020: Κόσοβο – Ελλάδα
3η αγωνιστική – 10 Οκτωβρίου 2020: Ελλάδα – Μολδαβία
4η αγωνιστική – 13 Οκτωβρίου 2020: Ελλάδα – Κόσοβο
5η αγωνιστική – 13 Νοεμβρίου 2020: Μολδαβία – Ελλάδα
6η αγωνιστική – 16 Νοεμβρίου 2020: Ελλάδα – Σλοβενία

Πατήστε ΕΔΩ για το αναλυτικό πρόγραμμα του 3ου ομίλου της League C.

Παρουσίαση των αντιπάλων της Εθνικής

Μια πρώτη γνωριμία με τους αντιπάλους της Ελλάδας στον 3ο όμιλο της league C του UEFA Nations league: Η Εθνική ομάδα είναι αήττητη στους δέκα αγώνες της με Σλοβένους και Μολδαβούς (από πέντε ματς), ενώ δεν έχει αναμετρηθεί ποτέ με τη νεοσύστατη εθνική του Κοσόβου και βρίσκεται ψηλότερα και από τους τρεις στο Ranking της FIFA.

Από τις αντιπάλους της Εθνικής Ομάδας μόνον η Σλοβενία βρίσκεται σχετικά κοντά στην Εθνική μας στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα κατέχει την 54η θέση στο FIFA World Ranking. Ακολουθούν στοιχεία για την πορεία τους στα προκριματικά του EURO 2020 και στο προηγούμενο (1ο) Nations League.

Σλοβενία: Θέση στο FIFA Ranking 64η. Έχει αποκλειστεί από την τελική φάση του EURO 2020 καθώς τερμάτισε τέταρτη στον 6ο προκριματικό όμιλο. Ήταν επίσης 4η και τελευταία στον τρίτο όμιλο της League C στο Nations League 2018-19. Ο γκολκίπερ Γιαν Όμπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ο αρχηγός και πιο γνωστός παίκτης της Εθνικής Σλοβενίας.

Κόσοβο: Θέση στο FIFA Ranking 115η. Συμμετέχει στα play-offs του EURO 2020, όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στη Β. Μακεδονία. Τερμάτισε τρίτο στον 1ο προκριματικό όμιλο πίσω από Αγγλία και Τσεχία. Επίσης τερμάτισε πρώτο στον 4ο όμιλο της League D του NL 2018-19 και προβιβάστηκε στη League C. Ο αμυντικός και αρχηγός Ραχμάνι και ο μέσος Σελίνα είχαν πολύ καλή παρουσία στα προκριματικά του EURO.

Μολδαβία: Θέση στο FIFA Ranking 175η. Τερμάτισε έκτη και τελευταία στον όγδοο όμιλο και αποκλείστηκε από την τελική φάση του EURO 2020. Ήταν επίσης στον 2ο όμιλο της League D στο Nations League 2018-19. Ο μέσος Ράτα και ο αμυντικός Αρμάς ήταν δύο από τους πιο σταθερούς της παίκτες στα προκριματικά του EURO 2020.

Προϊστορία της Ελλάδας με τους τρεις αντιπάλους της:

Σε πέντε αγώνες με τη Σλοβενία, η Εθνική μας έχει 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Πέντε και οι αγώνες με τους Μολδαβούς, η Εθνική έχει τέσσερις νίκες, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Η Εθνική Ελλάδος δεν έχει αναμετρηθεί με το Κόσοβο, η ομοσπονδία του οποίου έγινε μέλος της UEFA τo 2016.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected