Αθλήματα

Εκτός 4άδας η Παπαμιχαήλ, “λύγισαν” οι Έλληνες στο Ηράκλειο

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ηττήθηκε από τη Ρωσίδα Amina Anshba και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο MTA Cup της Αττάλειας στην προημιτελική φάση.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Παπαμιχαήλ γνώρισε την ήττα από την 20χρονη Ρωσίδα με 6-3, 6-1 έπειτα από 1 ώρα και 36 λεπτά.

Αρκετά κλειστό ήταν το 1ο σετ, με την Anshba να “ξεφεύγει” πρώτη στο 4-2 και να κάνει ένα ακόμα break στο 9ο game, για να κλείσει το σετ. Στο 2ο σετ η Παπαμιχαήλ προηγήθηκε με 1-0, αλλά η Ρωσίδα κέρδισε τα 6 επόμενα games και ολοκλήρωσε την πρόκριση.

Συνολικά ήταν μια καλή εβδομάδα για την 27χρονη Ελληνίδα, που πέτυχε 2 νίκες στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Αττάλειας και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει την Τουρκάλα Ipek Oz με 7-6 (5), 6-2 και στη φάση των “16” επικράτησε της Κροάτισσας Tena Lukas, με 2-6, 6-2, 6-3.

Αλέξανδρος Σκορίλας“Λύγισαν” οι Έλληνες στο Ηράκλειο

Εκτός προημιτελικών γι’ αυτή την εβδομάδα στο Ηράκλειο έμειναν οι Αλέξανδρος Σκορίλας, Αριστοτέλης Θάνος, Γιάννης Ξυλάς και Μάρθα Ματούλα, παρά τις καλές τους προσπάθειες, ενώ στα ημιτελικά των διπλών προκρίθηκαν οι Θάνος και Ξυλάς.

Ο Σκορίλας κοίταξε στα μάτια το Νο.2 του ταμπλό και Νο.411 στην παγκόσμια κατάταξη, τον 18χρονο Ρουμάνο Filip Cristian Jianu, αλλά υπέστη την ήττα με 7-5, 7-5 έπειτα από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι.

Πολύ καλά πήγε και ο Γιάννης Ξυλάς, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 7-6 (3), 6-4 από τον Αυστριακό Alexander Erler, No.6 στο ταμπλό, ενώ ο Αριστοτέλης Θάνος, ο οποίος μπήκε στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά και έφτασε στη φάση των “16”, αποκλείστηκε από τον Αμερικανό Alexander Lebedev, με 6-1, 7-5.

Στο ταμπλό των γυναικών, πολύ καλή προσπάθεια πραγματοποίησε η Μάρθα Ματούλα, που επίσης ξεκίνησε από τα προκριματικά και πέτυχε 4 νίκες στο Ηράκλειο αυτή την εβδομάδα. Η Μάρθα δεν κατάφερε να συνεχίσει το σερί της, παρά το γεγονός πως στάθηκε πολύ καλά απέναντι στην Ιταλίδα Corinna Dentoni, No.4 στο ταμπλό, από την οποία ηττήθηκε με 6-3, 6-4.

Πλέον, η ελληνική εκπροσώπηση στα τουρνουά αυτής της εβδομάδας στο Lyttos Beach, είναι στο διπλό των ανδρών, όπου οι Αριστοτέλης Θάνος και Γιάννης Ξυλάς ξεπέρασαν με walkover χθες το εμπόδιο των Σέρβων Hamad Medjedovic και Marko Tepavac.

Σήμερα, οι δυο Έλληνες παίκτες θα αντιμετωπίσουν για την ημιτελική φάση τους κορυφαίους του ταμπλό, τον Γάλλο Antoine Cornut Chauvinc και τον Γερμανό Constantin Schmitz, που κέρδισαν στα προημιτελικά τον Σκορίλα και τον Ρώσο συμπαίκτη του, Matvey Khomentovskiy, με 6-2, 6-2.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected