Κατηγορίες
Super League 1

Ορατή η αποχή έως και 35 μέρες για τα play out!

Οι ομάδες των Play-Οut ενδέχεται να προέρχονται από αγωνιστική απραξία ενός και πλέον μήνα, όταν ξεκινήσουν τα παιχνίδια. Το «καλό» που προκύπτει για όποια βρεθεί στο μπαράζ

Σε ρυθμούς Play-Out θα έπρεπε να μπουν από σήμερα (9/3) οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7 ως 14, αφού μετά το ρεπό του Σαββατοκύριακου οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 14, 15 και 16 Μαρτίου. Ομως οι εφέσεις που έχουν ασκηθεί στο θέμα της Ξάνθης «φρέναραν» την επικύρωση της βαθμολογίας (έγινε μερική από το 1 ως το 6) και ναι μεν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση πως η πρεμιέρα θα αναβληθεί, αποτελεί κοινό μυστικό πως το συγκεκριμένο τριήμερο δεν θα έχουμε παιχνίδια.

Πλέον «τρέχουμε» για το ΣΚ 21&22 Μαρτίου, κάτι που θα εξαρτηθεί εάν η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ εκδώσει απόφαση για το ζήτημα της Ξάνθης. Εφόσον συμβεί αυτό μέχρι την Τρίτη ή την Τετάρτη (17 και 18 του μηνός αντίστοιχα) ενδέχεται να προλάβουν τα διαδικαστικά (επικύρωση, κλήρωση κτλ), χωρίς όμως να είναι σίγουρο. Αρα προβάλει ορατό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει ούτε τότε σέντρα.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, το «κακό» στην προκειμένη περίπτωση μεγιστοποιείται από το γεγονός πως μετά ακολουθεί διακοπή για τις Εθνικές ομάδες, άρα εάν δεν οριστεί κάποια εμβόλιμη (πάντα με γνώμονα πως θα έχουν εκδοθεί αποφάσεις κτλ), τότε οι αναμετρήσεις των πλέι άουτ θα ξεκινήσουν το τριήμερο 4-5-6 Απριλίου, που έχει προγραμματιστεί η 3η τους αγωνιστική (ως τότε φαντάζει απίθανο να μην υπάρχουν αποφάσεις). Αν κάνετε τις σχετικές διαιρέσεις, θα δείτε πως σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο οι ομάδες θα προέρχονται από απραξία 35 ημερών, καθώς η τελευταία επίσημη αγωνιστική υποχρέωση ήταν την 1η Μαρτίου! Εύλογα θα στερούνται ρυθμού και το διάστημα των 5 εβδομάδων είναι τρομακτικά μεγάλο.

Επειδή όμως κάθε νόμισμα έχει, συνήθως, δύο όψεις, από μία ενδεχόμενη τέτοια εξέλιξη θα ωφεληθεί η ομάδα που θα τερματίσει στην 13η θέση και θα πάει στα μπαράζ με την 2η της SuperLeague2. Αν τα Play-Out ολοκληρωθούν βάσει του αρχικού προγραμματισμού, τότε τελειώνουν στις 10 Μαΐου, ενώ τα Play-Off της από κάτω κατηγορίας στις 31/5. Αυτόματα οι διπλοί αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν μεταξύ 3 και 10 Ιουνίου, κάτι που σημαίνει πως η ομάδα της SL θα είχε περίπου 25 ημέρες απραξία, ενώ εκείνη της SL2 θα βρίσκονταν σε φουλ ρυθμό. Τώρα υπάρχει το ενδεχόμενο να «τραβήξουν» τα Play-Out και αυτόματα ο 13ος δεν θα… κουβαλά τόσο μεγάλο κενό.

error: Protected