Κατηγορίες
Basket

Για την πρόκριση η ΑΕΚ και το 1-1 το Περιστέρι

Τα πλέι οφ του BCL συνεχίζονται αυτήν την εβδομάδα με τους δεύτερους αγώνες της φάσης των «16». ΑΕΚ και Περιστέρι έχουν εξ ορισμού διαφορετικές αποστολές να φέρουν εις πέρας.

Η ΑΕΚ θα επιχειρήσει να κάνει το 2-0 απέναντι στη Βόννη για να περάσει στα προημιτελικά ενώ το Περιστέρι χρειάζεται τη νίκη επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ για να έχει μία ακόμη ευκαιρία για διπλό στο Ισραήλ.

Την αρχή θα κάνει αύριο (10/3, 21:00) η «Ένωση» αντιμετωπίζοντας στη Γερμανία τη Βόννη χωρίς αγωνιστικά προβλήματα καθώς ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει διαθέσιμους όλους τους παίκτες του. Η ΑΕΚ θα πρέπει να πάει κόντρα σε μία μικρή, αρνητική παράδοση που έχει δημιουργήσει στη διοργάνωση καθώς ηττήθηκε στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια που έδωσε στη Γερμανία. Η Βόννη είναι αρκετά πιθανό να αγωνιστεί χωρίς τον Άντονι ΝτεΛέο που επέστρεψε στις προπονήσεις το Σαββατοκύριακο έπειτα από τραυματισμό αλλά δεν θεωρείται απολύτως έτοιμος.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε γι’ αυτό το κρίσιμο παιχνίδι: «Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να τελειώσουμε την υπόθεση – πρόκριση. Αυτό είναι το σκεπτικό μας. Να κάνουμε το «2-0» και να προχωρήσουμε. Ξέρουμε πόσο δύσκολος αντίπαλος είναι η Βόννη, το απέδειξε και στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη εβδομάδα» και πρόσθεσε: «Κύριος στόχος μας είναι να ανεβάσουμε την έντασή μας στην άμυνα, να περιορίσουμε το σκορ τους στο ανοιχτό γήπεδο και ταυτόχρονα να είμαστε καλύτεροι στην προσωπική μας άμυνα στο ένας εναντίον ενός».

Για το Περιστέρι, το ματς της Τετάρτης (11/3, 21:30) είναι «χωρίς αύριο» αφού μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας στον πρώτο αγώνα της σειράς θα πρέπει να απαντήσει στην Αθήνα προκειμένου να επιστρέψει για ένα τρίτο παιχνίδι στο Ισραήλ. Σε αυτήν την προσπάθεια της η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου δεν θα έχει τη συμπαράσταση των φιλάθλων της, αφού ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ο Γιανίκ Μορέιρα πάντως σημείωσε ότι οι «κυανοκίτρινοι» θα πρέπει να κάνουν, έστω κι έτσι, τη δουλειά τους: «Θα είναι εξαιρετικά περίεργο να παίζουμε στο γήπεδό μας χωρίς τον κόσμο μας, που μας δίνει πάντοτε ώθηση στις δύσκολες στιγμές των αγώνων. Αλλά πρέπει να εστιάσουμε στην αποστολή μας, που δεν είναι άλλη από το να προστατεύσουμε την έδρα μας και να πάμε σε τρίτο παιχνίδι». Ο Αγκολέζος τόνισε σετικά με τις πιθανότητες της ομάδας του: «Όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία το ματς με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Η Χάποελ είναι πανίσχυρη, μόλις κέρδισε μάλιστα και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πρωτάθλημα. Αλλά στο μυαλό μας είναι ξεκάθαρο ότι, όσο ισχυρός αντίπαλος και αν είναι η Χάποελ, σίγουρα δεν είναι ανίκητη. Άλλωστε, κανείς δεν είναι ανίκητος στο Basketball Champions League».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected