Κατηγορίες
Γενικά

Σταμάτησε να φοβάσαι και άρχισε να αγαπάς (της Ελένη Αναγνωστοπούλου)

Γράφει η Ελένη Αναγνωστοπούλου, omorfizoi.gr

Πόσες φορές έχεις ακούσει πως η αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη και η μεγαλύτερη θεραπεία που υπάρχει; Φαντάζομαι πολλές, όπως και όλοι μας.

Και πόσες φορές αποφάσισες πως αυτός θα είναι ο τρόπος ζωής σου από εδώ και πέρα; Μάλλον πολλές. Και τελικά πόσες φορές το έκανες; Μάλλον ελάχιστες και μετά ξαναγύρισες στα γνώριμα μονοπάτια σου.

Εδώ και αιώνες, μεγάλοι δάσκαλοι προσπαθούσαν να μάθουν την ανθρωπότητα πόσο σημαντικό είναι να ζούμε μέσα από την καρδιά μας.

Να συνδέσουμε το μυαλό με την καρδιά μας. Το μυαλό μας, είναι ένα υπέροχο, εξαιρετικό εργαλείο! Είναι ένας υπερυπολογιστής που χρέος μας είναι να τον εκπαιδεύσουμε για το τι σκέψεις θα παράγει.

Η καρδιά μας, όπως λένε πολύ πρόσφατες μελέτες και διαπιστώθηκε και με πειράματα που έγιναν με κάποιους εθελοντές, είναι ο κεντρικός εγκέφαλος μας. Η καρδιά είναι αυτή που στέλνει σήμα στον εγκέφαλο και ο εγκέφαλος στο υπόλοιπο σώμα μας και στο σύστημα μας ολόκληρο.

Η καρδιά είναι η έδρα της αγάπης και για αυτό είναι και η ζωή η ίδια.

Έχεις αφουγκραστεί ποτέ την καρδιά σου; Έχεις παρατηρήσει πως τη νιώθεις, όταν είσαι γεμάτος-η από αγάπη, από ευτυχία;

Έχεις παρατηρήσει πόσο ανάλαφρος-η νιώθεις, όταν είσαι σε αυτήν την κατάσταση; Έχεις παρατηρήσει πόσο σίγουρος-η νιώθεις για όλα;

Έχεις παρατηρήσει πως όταν είσαι γεμάτος-η αγάπη και χαρά, που σημαίνει πως ζεις μέσα από την καρδιά σου, ξέρεις πως τίποτα δεν μπορεί να σε πειράξει; Και πως νιώθεις το σώμα σου δυνατό και γεμάτο υγεία;

Και ξέρεις γιατί τα νιώθεις όλα αυτά; Γιατί έτσι ακριβώς είναι!

Γνωρίζεις πως η καρδιά είναι το μοναδικό όργανο που δεν νοσεί ποτέ από καρκίνο; Ο καρκίνος είναι μία α-σθένεια που οφείλεται σε έλλειψη αγάπης για τον εαυτό μας.

Γνωρίζεις τι είναι η α-σθένεια; Είναι αυτό ακριβώς που λέει η λέξη. Είναι έλλειψη σθένους, έλλειψη δύναμης.

Πότε αποδυναμώνεσαι; Πρώτα απ’ όλα όταν φοβάσαι. Τι είναι ο φόβος;

Ένα δημιούργημα του μυαλού σου. Ακούς κάτι για παράδειγμα στις ειδήσεις, που όπως όλοι γνωρίζουμε η βασική δουλειά τους είναι να τρομοκρατούν τους ανθρώπους με διάφορους τρόπους, αρχίζει λοιπόν το μυαλό σου και πλάθει διάφορα σενάρια μεγαλύτερου ακόμα φόβου και η μία σκέψη οδηγεί σε μία άλλη και τελικά φτάνεις να αποδυναμώνεσαι εντελώς, ακόμα και να αρρωσταίνεις χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.

Πάμε τώρα πάλι στην καρδιά. Η καρδιά λοιπόν δε γνωρίζει σενάρια και δεν κάνει σενάρια. Η καρδιά αγαπά, χαίρεται, τραγουδάει. Έχεις ακούσει ποτέ το τραγούδι της καρδιάς σου; Όταν θα το ακούσεις μία φορά, θα κάνεις τα πάντα μετά για να το ακούς συνέχεια!

Όταν λοιπόν η βάση σου είναι στην καρδιά σου, είσαι σε κατάσταση αγάπης, χαράς, εμπιστοσύνης και τότε το DNA σου είναι χαλαρό. Οι έλικες του παρουσιάζουν μία όμορφη εικόνα και όταν το DNA σου είναι έτσι χαλαρωμένο, είναι δυνατή η άμυνα του οργανισμού σου και δεν υπάρχει α-σθένεια.

Αντίθετα, όταν μπαίνεις σε κατάσταση φόβου, θυμού, άγχους, οι έλικες του DNA σφίγγουν, το DNA σου μαζεύει και η άμυνα του οργανισμού σου πέφτει.

Επίσης η αγάπη, η χαρά, η ευτυχία είναι αιθέριες ενέργειες. Λέμε πετάω από χαρά, η αγάπη μου δίνει φτερά και αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Αντίθετα ο φόβος, η θλίψη, ο θυμός, το άγχος είναι βαριές ενέργειες. Θυμάσαι τον εαυτό σου φοβισμένο και ανάλαφρο; Δε νομίζω. Ή θυμωμένο και να νιώθει ότι πετάει; Δε νομίζω και πάλι.

Άρα λοιπόν, όταν είσαι στην καρδιά σου και είσαι γεμάτος-η αγάπη, χαρά, εμπιστοσύνη, είναι αδύνατον να συναντηθείς με τις πιο βαριές ενέργειες, γιατί είσαι σε άλλο επίπεδο.

Ίσως χρειάζεται να εκπαιδεύσεις λίγο τον εαυτό σου και το μυαλό σου για να μένεις στο επίπεδο της καρδιά σου, για να βιώνεις αγάπη, χαρά, εμπιστοσύνη αλλά αξίζει τον «κόπο».

Εκπαίδευσε τον εαυτό σου από την αρχή. Μάθε πρώτα απ’ όλα να αγαπάς τον εαυτό σου. Μάθε να αγαπάς το σώμα σου και θα είσαι πάντα υγιής.

Σταμάτησε να φοβάσαι και να ανησυχείς και ρίζωσε στην καρδιά σου και μία καινούργια πραγματικότητα θα ανατείλει για σένα και κατ’ επέκταση και για τους γύρω σου.

Άλλαξε τον τρόπο που ζούσες μέχρι σήμερα και που τελικά δεν σου πρόσφερε και πολλά και ξεκίνα κάτι καινούργιο.

Θα εκπλαγείς πολύ ευχάριστα! Ξεκίνα τώρα αυτή τη στιγμή! Κλείσε την τηλεόραση σου και βάλε μία ωραία μουσική να ακούσεις. Όταν οδηγείς, αντί να θυμώνεις με τους άλλους, σκέψου πως θα μπορούσες κι εσύ να κάνεις αυτό που κάνουν εκείνοι τώρα και θυμώνεις, και χαμογέλασε.

Μόλις ξυπνάς το πρωί, χαμογέλασε γιατί… ΕΤΣΙ!!! Χαμογέλασε στην καινούργια μέρα, στον εαυτό σου, στο σώμα σου, στον ουρανό, στη γη, στα πάντα. Μόλις δημιούργησες τις βάσεις για μια όμορφη μέρα!

Στείλε πολλή αγάπη στο σώμα σου, πολλή-πολλή αγάπη και ευχαρίστησε το για όλα όσα κάνει καθημερινά για σένα. Μόλις δημιούργησες τις βάσεις για ένα υγειές και δυνατό σώμα!

Χαμογέλα στη ζωή και η ζωή θα σου χαμογελάσει. Αγάπησε τη ζωή και η ζωή θα σου δώσει ατελείωτη αγάπη!

Αγάπησε την Αγάπη και άρχισε να ζεις αληθινά, όχι αύριο, όχι κάποτε, αλλά ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected