Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ισοφάρισε με τυχερό γκολ η Γουλβς, πάλεψε με 10 παίκτες ο Ολυμπιακός (vid)

Κόντρα σε μια ομάδα που μεσοεπιθετικά πετάει…φωτιές, ο Ολυμπιακός όρθωσε και πάλι το ευρωπαϊκό του ανάστημα, όμως προδόθηκε από ένα τυχερό γκολ, που σημειώθηκε μετά από εκτέλεση φάουλ. Οι “ερυθρόλευκοι” αγωνίστηκαν από το 28′ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σεμέδο.

Όρθιος στάθηκε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Γουλβς διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στην προημιτελική φάση του Europa League. Παρά τις άδειες και… παγερές εξέδρες στο «Γ. Καραϊσκάκης» λόγω κοροναϊού και μολονότι έμεινε και με παίκτη λιγότερο εξαιτίας αποβολής του πολύτιμου Σεμέδο μόλις στο 28′, η ομάδα του Πειραιά στάθηκε εξαιρετικά σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι, απέσπασε ισοπαλία (1-1) απέναντι σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Premier League και θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του για μια νέα μεγάλη πρόκριση (όπως έκανε και με την Αρσεναλ στο Εμιρεϊτς) στη ρεβάνς της Αγγλίας, που όμως είναι πλέον άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθεί καθώς αναμένεται η απόφαση της UEFA για αναστολή των ευρωπαϊκών Κυπέλλων μέχρι νεωτέρας.

Το «χρυσό» γκολ του Ολυμπιακού πέτυχε ο… συνήθης ύποπτος Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος έφτασε τα εφτά γκολ στην Ευρώπη, ενώ το γκολ της ισοφάρισης προήλθε από καραμπόλα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νέτο.

Στο ξεκίνημα του ματς, έστω και χωρίς την παρουσία των οπαδών του, ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με ορμή και διάθεση για να πιέσει τη Γουλβς που έδειξε να περιμένει και να δίνει χώρους στους Περαιώτες που μέχρι το 25′ είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Παρ’ όλα αυτά δεν απείλησαν σε κανένα σημείο την αγγλική ομάδα, που στην πρώτη επικίνδυνη αντεπίθεσή της στο 28′ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Ζότα ανατράπηκε από τον Σεμέδο στα όρια της μεγάλης περιοχής και λίγο προτού βρεθεί μόνος απέναντι στον Σα και η αποβολή ήρθε ως φυσικό επακόλουθο.

Ο Μαρτίνς άμεσα αναπροσάρμοσε τα πλάνα με σχέδιο… εκτάκτου ανάγκης καθώς απέσυρε τον Μασούρα, τον οποίο αντικατέστησε με τον Σισέ που έπαιξε στο κέντρο της άμυνας αντί του Σεμέδο. Μολονότι πάντως ο Ολυμπιακός έμεινε με παίκτη λιγότερο, η Γουλβς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα αν και πήρε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα. Κάπως έτσι και με μηδενικές φάσεις εκατέρωθεν, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως γκολ.

Όπως ήταν λογικό η Γουλβς στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε αποφασισμένη να πιέσει τον Ολυμπιακό. Είχε παραπάνω παίκτες στο γήπεδο και αυτό ήταν κάτι που ήθελε να το εκμεταλλευτεί. Πίεσε τους «ερυθρόλευκους» και άρχισε να κρατάει την μπάλα στα πόδια της η Γουλβς.

Ο Ολυμπιακός όμως κατάφερε να βρει τον τρόπο και σε αντεπίθεσή του να αιφνιδιάσει τους Άγγλους! Στο 54′ ο Μπουχαλάκης κέρδισε φάουλ στο κέντρο. Ο ίδιος το εκτέλεσε και έδωσε στα δεξιά για τον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος είδε την κίνηση του Καμαρά από τα δεξιά και του έκανε αμέσως την πάσα.

Με τον μέσο από τη Γουινέα να περιμένει την κίνηση του Γκιλιέρμε στην περιοχή και όταν την έκανε του έβγαλε την κάθετη πάσα. Ο Γκιλιέρμε μπήκε στην περιοχή και έκανε ωραία το γύρισμα για τον Ελ Αραμπί ο οποίος σε κενή εστία πλάσαρε απλά για το 1-0! Τι και αν ήταν με δέκα παίκτες μπόρεσε ο Ολυμπιακός να προηγηθεί στον αγώνα.

Στη συνέχεια όμως η τύχη του γύρισε την πλάτη. Στο 67′ η Γουλβς κέρδισε το φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή των Πειραιωτών. Ο Ζότα έστρωσε για τον Νέτο ο οποίος έκανε το σουτ. Η μπάλα πήγε συρτά και φαινόταν ότι θα πήγφαινε εύκολα στην αγκαλιά του Σα.

Αλλά κόντραρε στον Μπουχαλάκη, άλλαξε πορεία και έγινε το 1-1 στο Ολυμπιακός – Γουλβς. Στη συνέχεια η Γουλβς πίεσε και έψαξε ένα δεύτερο γκολ. Το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ.

Και ο Ολυμπιακός πήρε στο γήπεδό του ένα σκορ με το οποίο μπορεί να ελπίζει για πρόκρισή του στην Αγγλία. Και είναι ένα σκορ θετικό αν αναλογιστεί κανείς ότι έπαιζε με δέκα παίκτες για παραπάνω από μία ώρα αγώνα.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας (33′ Σισέ), Βαλμπουενά (84′ Γκασπάρ), Ελ Αραμπί (74′ Φορτούνης).

Γουλβς: Πατρίσιο, Μπολί, Κόαντι, Σάις, Ντόχερτι (46′ Νέτο), Βινάγκρε (79′ Ποντένσε), Μουτίνιο (85′ Ντεντονκέρ), Νέβες, Τραορέ, Ντιόγκο Ζότα, Χιμένες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected