Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

UEFA : Μετάθεση του Euro 2020 και των τελικών Champions League – Europa League, έναρξη αγώνων στις 14/4

Ήταν αναμενόμενο, έγινε και (σχεδόν) επίσημο. Το EURO δε θα γίνει αυτό το καλοκαίρι, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Όπως αναφέρει το Sportime, η ημερομηνία που ορίστηκε από την UEFA για το επόμενο EURO ορίστηκε από τις 11 Ιουνίου 2021 έως τις 11 Ιουλίου 2021.

Αυτό αποφασίστηκε στην τηλεδιάσκεψη των 55 χωρών μελών της UEFA, με τη συμμετοχή των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων την Τρίτη, 17 Μαρτίου.

Αυτό που απομένει να ξεκαθαριστεί είναι η αποζημίωση που αξιώνει η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία φτάνει στα 300.000.000 ευρώ!

Ποδόσφαιρο ξανά από 14 Απριλίου!

Η UEFA προτίθεται να δώσει τη συγκατάθεσή της για επανέναρξη των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων τη Μεγάλη Τρίτη (14/4).

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επιθυμεί να ολοκληρωθούν κανονικά τα εθνικά πρωταθλήματα κόντρα στα σενάρια περί οριστικής διακοπής της ποδοσφαιρικής δράσης λόγω κορονοϊού.

Όπως προέκυψε μάλιστα στη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τις υπόλοιπες εθνικές ομοσπονδίες, η UEFA προτίθεται να ανάψει το «πράσινο φως» για να ξαναδούμε ποδόσφαιρο στις 14 Απριλίου.

Στόχος είναι τα εθνικά πρωταθλήματα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Οι τελικοί Champions League – Europa League

Την 27η Ιουνίου φαίνεται να προτείνει η UEFA για να διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Champions League και τρεις ημέρες νωρίτερα εκείνος του Europa.

Mε ένα μήνα καθυστέρηση αναμένεται να διεξαχθεί ο τελικός του Champions League.

Όπως αποφασίστηκε στην τηλεδιάσκεψη των 55 χωρών μελών της UEFA, με τη συμμετοχή των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, ο τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 27/6 αντί στις 30/5 που προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμένος (Κωνσταντινούπολη).

Όσο για τον τελικό του Europa League θα διεξαχθεί τρεις ημέρες νωρίτερα, στις 24 Ιουνίου (Γκντανσκ).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P