Κατηγορίες
Basket

Μία ακόμη διάκριση για τον Δημήτρη Ιτούδη!

Σπουδαία διάκριση για τον Δημήτρη Ιτούδη, καθώς η FIBA έχρισε τον προπονητή της CSKA και δυο φορές πρωταθλητής της Euroelague με τους Μοσχοβίτες μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ένωσης Καθηγητών – Προπονητών Καλαθοσφαίρισης

Η Ένωση προπονητών έχει ως έργο την δημιουργία, την στήριξη και την ανάπτυξη μιας παγκόσμιας κοινότητας προπονητών καλαθοσφαίρισης, που θα μπορεί να ανταλλάζει γνώσεις και να βοηθάει την ανάπτυξη και των προπονητών και φυσικά και του αθλήματος.

Ο Ημαθιώτης τεχνικός μίλησε για την προσέγγιση που του έκανε η FIBA και τόνισε ότι ειναι τιμή, ενώ έκανε αναφορά και στους στόχους που έχει η Ένωση, αλλά και ίδιος

Όπως αναφέρει το basketblog, οι δράσεις της Ένωσης περιλαμβάνουν την οργάνωση πολλαπλών κέντρων προγύμνασης παγκοσμίως καθώς και την παραγωγή προπονητικών πόρων σε διάφορες γλώσσες.

Επιπλέον, ασχολείται με τη δημιουργία και την ανάπτυξη μιας παγκόσμιας κοινότητας προπονητών καλαθοσφαίρισης, η οποία αποτελείται ήδη από χιλιάδες προπονητές υψηλού επιπέδου από όλες τις χώρες του κόσμου, με σκοπό τη δημιουργία μιας πλατφόρμας υποστήριξης της ανάπτυξης των προπονητών μπάσκετ μέσω την ανταλλαγή γνώσεων.

Ο Δημήτρης Ιτούδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η FIBA με ρώτησε πρόσφατα αν με ενδιέφερε να είμαι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής. Μου είπαν ποιες είναι οι υποχρεώσεις ενός μέλους ενός τόσο αξιόλογου συλλόγου προπονητών παγκοσμίως. Σκοπός μας, είναι να βοηθήσουμε το παιχνίδι μπάσκετ να αναπτυχθεί μέσω κανόνων, δράσεων και ανταλλάσσοντας ιδέες. Υπάρχουν πολλοί εδώ που αγαπούν το άθλημα και αν μπορώ να βοηθήσω προς αυτή την κατεύθυνση, παρέχοντας την εμπειρία μου, θα είναι υπέροχο. Είναι τιμή μου να είμαι μέλος της επιτροπής, γι ‘αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Χαντ, για την πρόσκληση».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected