Ποδόσφαιρο Κόσμος

UEFA : “Ποτέ δεν είπαμε πως θα επιβάλλουμε πρωταθλητές σε όσες χώρες δεν ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα τους”

Ξεκάθαρη θέση στις φήμες που κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά για την βούληση της UEFA να στέψει πρωταθλήτριες τις ομάδες που προπορεύονται στην βαθμολογία στα πρωταθλήματα των χωρών τους πήρε ο πρόεδρος Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Oι δηλώσεις του :

«Είδα και άκουσα ξανά κάποια fake news ότι τάχα η UEFA θα συμβουλεύσει τις λίγκες να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα τους άμεσα και να στέψουν πρωταθλήτριες τις ομάδες που προπορεύονται αυτή τη στιγμή στην βαθμολογία. Ο στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα και δεν θα υποδεικνύαμε κάτι τέτοιο (δηλαδή οι ομάδες που προπορεύονται να στεφθούν πρωταθλήτριες) σε καμία ομοσπονδία και σε καμία λίγκα. Η UEFA δεν μπορεί να αποφασίσει ποια ομάδα θα κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα. Εκπροσωπεί τις ευρωπαϊκές λίγκες, δεν τις διατάζει».

Με άλλα λόγια, ο Πρόεδρος της UEFA ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση που κάποια χώρα δεν καταφέρει να ολοκληρώσει μέσα στα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί (30/6) το εγχώριο πρωτάθλημα της, τότε θα πρέπει η ίδια η εγχώρια ομοσπονδία σε συνεργασία με την λίγκα να αποφασίσει ποια ομάδα θα στεφθεί πρωταθλήτρια και με ποια κριτήρια.

*sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected