Κατηγορίες
Basket

Αύριο αποφασίζει ο ΕΣΑΚΕ αν θα ρίξει αυλαία στο πρωτάθλημα μπάσκετ

Η ώρα των σημαντικών αποφάσεων έφτασε για τον ΕΣΑΚΕ, ο οποίος αφού πήγε με τα προβλεπόμενα βήματα μέχρι τώρα, βλέπει ότι η αναστολή δραστηριοτήτων όχι μόνο δεν θα πάψει, αλλά διαρκώς γίνεται και πιο σκληρή και αρχίζει τις διαδικασίες για το φινάλε της χρονιάς.

Όπως αναφέρει το basketa,gr αύριο το απόγευμα (16.00) οι ομάδες κλήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, με γνώμονα πολλές σημαντικές παραμέτρους και να καταλήξουν στις αποφάσεις.

Το απλό της υπόθεσης θα είναι να αποφασιστεί το τέλος του πρωταθλήματος, το ζόρικο θα είναι ο τρόπος και κυρίως η επόμενη ημέρα. Οπως λέει το έγγραφο της ημερήσιας διάταξης. τα γεγονότα που πρέπει να συνεκτιμηθούν είναι το ύστατο χρονικό όριο λήξης λόγω Εθνικών, αν υπάρξουν κι αυτές, το καλοκαίρι, οι υποχρεώσεις ομάδων στην Ευρώπη, επίσης αν υπάρξουν και κυρίως οι οικονομικές επιπτώσεις σε σχέση με χορηγούς και συμβάσεις με εργαζόμενους αθλητές, προπονητές κλπ.

Από ‘και και πέρα, θα συζητηθούν λύσεις για το τ θα ισχύσει και τι έκτακτες νομοθετικές ρυθμίσεις θα ζητηθούν από την Πολιτεία για να ακυρωθεί ακόμα και η ισχύουσα προκήρυξη πρωταθλήματος, λόγω ανωτέρας βίας.

Με απλά λόγια, αύριο θα ανοίξουν οι διαδικασίες για το πρόωρο φινάλε του πρωταθλήματος με άγνωστο το αν θα αυτό θα θεωρηθεί ως μη γενόμενο ή αν θα ισχύσει η βαθμολογία στο διάστημα της διακοπής, αλλά και αυτές για το τι θα ισχύει στο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς, αν με το καλό αυτό είναι σε θέση να αρχίσει.

Και μόνο που αναφέρεται στην πρόσκληση στις ΚΑΕ δύο φορές το ενδεχόμενο να ζητηθούν από την Πολιτεία, κατόπιν συμφωνίας με την ΕΟΚ, ειδικές ρυθμίσεις κατά παρέκκλιση των ισχυόντων, δείχνει ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν λόγω έκτακτης ανάγκης, θα είναι πρωτόγνωρες. Πιθανότατα και η όλη διαδικασία μέχρι να υπάρξει συμφωνία ή, έστω, πλειοψηφία…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected