Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Basket

ΕΚΤΑΚΤΟ : Οι ομάδες της Basket League συμφώνησαν στην οριστική διακοπή, αναζητείται η φόρμουλα!

Η Basket League 2019-20… τελείωσε πριν από λίγη ώρα (τουλάχιστον στα λόγια) στη τηλε–συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, αλλά τα δύσκολα της υπόθεσης θα αρχίσουν να ψάχνονται τις επόμενες μέρες και κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει χρόνο να συμφωνηθούν…

Όπως αναφέρει το basketa.gr, οι συμμετέχοντες στην (εξ αποστάσεως) συνεδρίασης συμφώνησαν ομόφωνα ότι το πρωτάθλημα τελείωσε και δεν υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να συνεχιστεί, από την ώρα που οι ομάδες έχουν… λύσεις τους ζυγούς για τους παίκτες τους.

Αυτό που δεν έχει συμφωνηθεί αφού τώρα αρχίζουν να ακούγονται προτάσεις είναι το πρωτάθλημα θα θεωρηθεί ως μη γενόμενο, που ακούγεται έντονα ή, θα υπάρξουν απονομές και… αποχωρήσεις.

Η τάση που δείχνει να έχει μεγαλύτερο ρεύμα, όπως από καιρό είχε φανεί, είναι να μην υπάρξει σίγουρα υποβιβασμός και οι 14 φετινοί συν δύο από την Α2, να κάνουν για μια χρονιά πρωτάθλημα των 16. Το ποιοι θα είναι οι δύο από την Α2 είναι άλλο ένα ενδιαφέρον θέμα, πολύ ενδιαφέρον με την ΕΟΚ κάπου εδώ να μπαίνει στο παιχνίδι.

Η ΕΟΚ έτσι κι αλλιώς πρέπει να συμφωνήσει σε όλο το πλάνο και το ίδιο πρέπει να κάνει και η Πολιτεία αφού για όλα αυτά θα απαιτηθούν ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Τέτοιες θα χρειαστούν ίσως και για το πιο σοβαρό από όλα τα θέματα, το οικονομικό. Οι παράγοντες των ομάδων από την αρχή εξέφρασαν το ερώτημα πώς θα γίνει το τέλος της σεζόν να συνεπάγεται και τέλος των συμβολαίων που υπάρχουν υπογεγραμμένα και με χορηγούς και με παίκτες, προπονητές.

Υπάρχει κι ένα ακόμα ερώτημα, το οποίο άρχισε να… ψιθυρίζεται έντονα. Το αν το “16” θα αποδεχθεί εφικτό στην πράξη. Πολλοί έχουν εκφράσει υποψία ότι δεν θα αντέξουν να συνεχίσουν το ακριβό τους χόμπι, να συντηρούν ομάδες, με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται αυτές τις ημέρες στην παγκόσμια οικονομία. ΑΛλά όλα αυτά, έχουμε καιρό να τα δούμε, αφού πρώτα λυθεί ο γόρδιος δεσμός του τρόπου οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected