Ποδόσφαιρο μετά την πανδημία ή…ρολά; (του Αργύρη Τσιγγενόπουλου)

Γράφει ο Αργύρης Τσιγγενόπουλος, αρχισυντάκτης του sportsup.gr

Και ενώ ολοκληρώνουμε σύντομα τη δεύτερη εβδομάδα καραντίνας και περιορισμού μετακινήσεων, το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός βρίσκεται (κυριολεκτικά) στον…πάγο.

Βεβαίως και είναι απόλυτα φυσιολογικό, μιας και τα πάντα έχουν “νεκρώσει” λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στον ελληνικό χώρο.

Οι κυβερνήσεις στοχεύουν να περιορίσουν στο ελάχιστο τις επιπτώσεις του ιού στην κοινωνία και πρώτο μέλημα είναι (σαφώς) οι όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, κανείς δεν μιλά (βασικά δεν έχει ούτε καν την όρεξη) για αθλητισμό και ενδεικτικό είναι πως έχουν ανασταλεί μεγάλες διοργανώσεις, μεταξύ αυτών το Euro 2020.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αδύνατο (έως απαγορευτικό) να μιλάμε για τις αθλητικές διοργανώσεις στη χώρα μας, όταν ακόμη και ο ΣΕΓΑΣ ανέβαλε μέχρι τον Ιούνιο κάθε αθλητική δραστηριότητα, παρά το γεγονός πως τα αθλήματα που διοργανώνει είναι ατομικά και εκ των πραγμάτων, υπάρχει μικρότερος κίνδυνος για διάδοση του ιού σε σχέση με τα ομαδικά.

Και μέσα σε όλα αυτά, θέλω να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο όταν διαβάζω για διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου στην Ελλάδα μετά το Πάσχα και μάλιστα κάποιοι το…τερμάτισαν, ζητώντας αναδιάρθρωση εδώ και τώρα, λες και θα μπορεί να υπάρξει έστω ένας άνθρωπος αυτή τη στιγμή (είτε στην ομοσπονδία είτε στην Κυβέρνηση) που θα ετοιμάσει μια πρόταση για να την κοινοποιήσει στον πρωθυπουργό!

Να βλέπουμε τα πράγματα με ρεαλισμό φίλες και φίλοι…

Η Ελλάδα, ακόμη κι αν ξεθυμάνει ο κορονοϊός σε έναν μήνα από τώρα (χλωμό…), θα αργήσει πολύ να σταθεί στα πόδια της. Για το ποδόσφαιρο; Τι να λέμε τώρα…

Εδώ ξεχνάμε ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Έχουμε αναρωτηθεί την επίπτωση της διακοπής (αγωνιστικά και ψυχολογικά) στον ποδοσφαιριστή; Στους προέδρους που πληρώνουν; Συνεχίζουν να το κάνουν ή έχουν κάνει παύση πληρωμών, μιας και στην επιχείρηση τους έχουν “παγώσει” τα πάντα;

Κι αν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα π.χ. τον Μάιο, στη Γ Εθνική οι παίκτες πως θα επιστρέψουν να παίξουν όταν το 70% των ομάδων είναι πλέον αδιάφορες; Φαντάζομαι ενημερωθήκατε για το μπάσκετ αλλά και άλλες ομοσπονδίες, που βλέπουν το έργο και μιλούν ήδη για διακοπή πρωταθλημάτων λόγω ανωτέρας βίας.

Θα ρωτήσει κάποιος εύλογα : “ναι ρε φίλε αλλά ποιος θα βγει πρωταθλητής και ποιος θα πέσει;”.

Αν ήμουν πρωθυπουργός θα τους απαντούσα :

“Ο κορονοϊός διέλυσε και διαλύει κάθε οικονομικό και κοινωνικό ιστό, πλάκα μου κάνετε; Λήξη πρωταθλημάτων με την τρέχουσα βαθμολογία και άντε γεια, έχω πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθώ…”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected