Κατηγορίες
Διάφορα

Μέχρι τέλος Απρίλη τα κλειστά μαγαζιά;

Ακόμη και μέχρι τέλος Απριλίου εξετάζει η κυβέρνηση να κρατήσει κλειστά τα εμπορικά καταστήματα της χώρας δίνοντας παράταση στα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊου για έναν ακόμη μήνα.

Σήμερα θα εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση για την παράταση της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, των κινηματογράφων, θεάτρων, μουσείων και άλλων επιχειρήσεων

Συγκεκριμένα, την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που θα προβλέπει την παράταση στην προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιωτικών επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά χώρων συνάθροισης κοινού, θα εκδώσει σήμερα αργά το βράδυ η κυβέρνηση. Η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας θα έχει διάρκεια τουλάχιστον ακόμη 15 ημερών.

Να υπενθυμίσουμε ότι το προσωρινό κλείσιμο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊου στις παραπάνω επιχειρήσεις και χώρους λήγει σήμερα 27 Μαρτίου.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News στο κυβερνητικό επιτελείο εξετάζεται το χρονικό διάστημα που θα παραταθεί το κλείσιμο σχεδόν του συνόλου των εμπορικών καταστημάτων, με τις γνωστές βέβαια εξαιρέσεις.

Πληροφορίες επίσης θέλουν η παράταση για τα κλειστά καταστήματα λιανικής να διαρκέσει ακόμη για ένα μήνα και συγκεκριμένα έως τέλος Απριλίου, με τον τελευταίο λόγο να έχει η επιτροπή των λοιμοξιολόγων που προτείνει την διάρκεια και την ένταση των μέτρων στην κυβέρνηση. Σχεδόν βέβαια θα πρέπει να θεωρείται η τουλάχιστον 15νθήμερη παράταση. Να υπενθυμίσουμε ότι η ισχύς του προσωρινού λουκέτου στα εμπορικά καταστήματα λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 31/03/2020.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected