Κατηγορίες
Διάφορα

Μοναχός από το Άγιο Όρος νοσηλεύεται με κορονοϊό στο ΑΧΕΠΑ

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Χαλκιδική, καθώς βρέθηκε θετικός στον ιό είναι ένας μοναχός της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, ο οποίος μεταφέρθηκε το τελευταίο 24ωρο στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του halkidikifocus, πρόκειται για έναν μεσήλικα, περίπου 60 ετών, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Αγγλία και επέστρεψε στην Αθωνική Πολιτεία πριν την εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης εισόδου επισκεπτών στο Άγιο Όρος, στις 20 Μαρτίου.

Ο μοναχός παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα, ενώ μετά τα θετικά αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου για τον ιό SARS-CoV-2, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς.

Το χρονικό διάστημα που διέμεινε στη Μονή Ξενοφώντος, μετά την επιστροφή του από την Αγγλία, ήρθε σε επαφή με δύο μοναχούς, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα εντός της μονής.

Ύποπτο κρούσμα στο Νοσοκομείο Πολυγύρου

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikifocus, τις τελευταίες ώρες στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, νοσηλεύεται άτομο νεαρής ηλικίας, από χωριό του Δήμου Ν. Προποντίδας, το οποίο επέστρεψε πρόσφατα από τη Μ. Βρετανία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, έχει ληφθεί σχετικό δείγμα προκειμένου να διενεργηθεί το ειδικό τεστ, απ’ όπου θα προκύψει αν το συγκεκριμένο άτομο είναι θετικό ή όχι στον κορονοϊό.