Κατηγορίες
Διάφορα

Το χωριό Μέγα Χωράφι έχασε και την τελευταία του κάτοικο…

Έφυγε σήμερα από την ζωή για το μεγάλο ταξίδι σε ηλικία 90 ετών η Ειρήνη Θάλλα, μοναδική κάτοικος του οικισμού Μέγα Χωράφι του δήμου Αγράφων Ευρυτανίας.

Ένας- ένας οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού φεύγουν, κλείνουν τα σπίτια και ερημώνουν τα χωριά μας. Η κυρα Ειρήνη ανήκει στους τελευταίους της γενιάς που έζησε δύσκολες καταστάσεις.

Πόλεμο, κατοχή, πείνα εμφύλιο, δυστυχία. Σήμερα έκλεισε ο κύκλος της και παίρνει μαζί της τις μικρές και μεγάλες ιστορίες που είχε ζήσει.

Όλα της τα χρόνια από τότε που παντρεύτηκε τα έζησε στο Μέγα Χωράφι. Εκεί δούλεψε σκληρά με τον σύζυγό της καλλιεργώντας τον άγονο τόπο με όλες τις δυσκολίες για να ζήσει.

Απέκτησε οικογένεια.. Οι δυσκολίες της ζωής δεν την λύγισαν. Δεν σκέφτηκε ποτέ να εγκαταλείψει τον ευλογημένο αυτό τόπο. Δεν μπορούσε να ζήσει αλλού. «Εδώ είναι το σπίτι μου εδώ θα ζήσω έλεγε. Και όταν θα έρθει η ώρα μου θα πεθάνω…» Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει. Καλό ταξίδι.

Όπως αναφέρει το Star Κεντρικής Ελλάδας, η εξόδιος ακολουθία έλαβε χώρα πριν λίγο στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Χρύσω.

Το παραπάνω κείμενο ανέβασε στο προφίλ του στο facebook ο δημοτικός σύμβουλος Αγράφων Νίκος Μαρούλης που κατάγεται από το ίδιο χωριό.