Αθλήματα

Επίσημο: Ακυρώθηκε και το Wimbledon!

Ανακοινώθηκε από το συμβούλιο του All England Club πριν από λίγη ώρα, πως το Wimbledon που ήταν προγραμματισμένο για τις 29 Ιουνίου θα ακυρωθεί οριστικά λόγω της πανδημίας COVID-19. Σε ανακοινώσεις προχώρησαν και ATP και WTA αναστέλλοντας εκ νέου την δράση έως και τις 13 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει το tennisnews, εκτός από το Wimbledon στη λίστα με τα τουρνουά που δεν θα πραγματοποιηθούν θα προστεθούν τα Mercedes Cup, Libema Open, Fever-Tree Championships, Novanti Open, Mallorca Open, Nature Valley, Bett1open, Nature Valley Classic, Nature Valley Intenational και Bad Homburg Open.

O Ian Hewitt πρόεδρος του All England Club δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Αυτή δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, το κάναμε για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία όσων έρχονται στην διοργάνωση. Είναι η 1η φορά που ακυρώνονται τα τουρνουά προετοιμασίας καθώς και το Wimbledon από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ανυπομονούμε για την προετοιμασία του Wimbledon το 2021.”

Με την σειρά του και ο πρόεδρος της ATP Andrea Gaudenzi παραχώρησε δηλώσεις μετά από αυτή την απόφαση:

“Δυστυχώς αυτή η συνεχιζόμενη παγκόσμια πανδημία COVID-19 δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε το πρόγραμμα μας. Η απόφαση είναι κοινή και σε συνεργασία με τα μέλη και όργανα της διοίκησης του τένις. Η υγεία και η ασφάλεια παραμένουν οι βασικότερες προτεραιότητες καθώς προχωράμε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Κάνουμε ότι μπορούμε για να ξαναρχίσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected