Κατηγορίες
Ακαδημίες Ημαθίας

Προς προπονητές Ακαδημιών και Συλλόγων (του Αχιλλέα Υφαντίδη)

Γράφει ο Αχιλλέας Υφαντίδης, Εκπαιδευτής – Επιστημονικός Συνεργάτης και Ψυχολόγος στις μικρές Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου

Αυτές τις εβδομάδες που τα παιδιά που προπονείτε στις ομάδες σας θα βρίσκονται έγκλειστα στο σπίτι, είναι καλό να μην χάνετε την επικοινωνία μαζί τους.

Μπορείτε να βοηθήσετε σημαντικά το έργο των γονέων να τα κρατούν ήρεμα και συνεργάσιμα για όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες, βοηθώντας παράλληλα τη διαδικασία μάθησής τους, ισχυροποιώντας τους δεσμούς της ομάδας και διευρύνοντας τον τρόπο με τον οποίον βλέπουν το άθλημα που αγαπάνε.

Χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο παρέχοντας στους αθλητές σας μέσω e-mail (δικό τους ή των γονιών τους σε μικρότερες ηλικίες) ενδεικτικά ασκησιολόγια ανάλογα με την ηλικία ή σχετικά βίντεο.

Στείλτε στους αθλητές σας μέσω e-mail (δικό τους ή των γονιών τους σε μικρότερες ηλικίες) μικρά βίντεο διδακτικών ποδοσφαιρικών ιστοριών, μικρά άρθρα για τις αρχές και τις αξίες του ποδοσφαίρου) και δικά σας βιντεοσκοπημένα μηνύματα στα παιδιά – αθλητές για το πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούν τις οδηγίες, να έχουν υπομονή και να συνεχίσουν να προπονούνται αλλά και να μελετούν στο σπίτι.

Δημιουργείστε – πάντα έπειτα από συνεννόηση και συναίνεση με τους γονείς – ένα εβδομαδιαίο πλάνο δράσεων για τα παιδιά μέσα στο σπίτι, με οδηγίες – «αποστολές» π.χ. να βρουν αυτά από το διαδίκτυο μία καλή άσκηση, να μάθουν πληροφορίες την ιστορία μίας ομάδας του εξωτερικού ή ενός αγαπημένου ποδοσφαιριστή του παρελθόντος, να μάθουν γεωγραφία μέσα από τις ομάδες του ποδοσφαίρου, να γράψουν μία έκθεση για το τι σημαίνει το ποδόσφαιρο γι’ αυτά, κλπ.

Δημιουργείστε νέους διαύλους επικοινωνίας των παιδιών με τους συμπαίκτες τους (σε ηλικίες μεγαλύτερες των 13 ετών) μέσω των κατάλληλων Μέσων Διαδικτυακής Επικοινωνίας (Messenger, Skype, Viber, WhatsApp, Hangouts), πάντα με τη διακριτική εποπτεία γονιών και προπονητών.

Διασκέδαση μαζί με εκπαίδευση, είναι και αυτό μία ωραία προπόνηση για να περνάει δημιουργικά ο χρόνος όλων κατά την περίοδο του περιορισμού στο σπίτι.

Χαίρομαι πολύ όταν βλέπω Ακαδημίες ανά την επικράτεια να το πράττουν ήδη και μάλιστα με τρόπους ευφάνταστους. Αξίζουν πολλά μπράβο.

Ευχή μου είναι να πολλαπλασιαστούν!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected