Διάφορα

Ημαθία : Επιβεβαίωση από την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, κανένα νέο κρούσμα στον νομό (αναλυτικά ο χάρτης)

Πριν λίγη ώρα, ο ΕΟΔΥ παρουσίασε την καθιερωμένη ημερήσια έκθεση, με το πως διαμορφώνεται η εικόνα της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σε αυτή την έκθεση (ΕΔΩ) παρουσιάζονται τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID-19) στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 3 Απριλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 99. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 16132 (ημερήσια μεταβολή +6.5%), εκ των οποίων 54.4% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 6, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 63 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 71 έτη. Ο αριθμός των
ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 92 (76.9% άνδρες).

Σύμφωνα με τον πίνακα καταγραφής ανά νομό της χώρας μας, δεν προκύπτει νέο κρούσμα κορονοϊού στον νομό Ημαθίας,επιβεβαιώνοντας τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, που είχε αναφερθεί σχετικά νωρίτερα.

Ο χάρτης αναλυτικά :

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια:

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 22437 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 1524 (6.8%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected