Κατηγορίες
Διάφορα

Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στη Μύκονο

Το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο των καθοριζόμενων από τον ΕΟΔΥ διαδικασιών ανιχνέυσεων RNA για τον COVIT-19, επιβεβαιώθηκε δεύτερο κρούσμα στη Μύκονο από το Ινστιτούτο Παστέρ.

Όπως αναφέρει το mykonosvoice, το δεύτερο κρούσμα είναι επίσης γυναίκα η οποία βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, σε ειδικό θάλαμο, όπου διενεργούνται διαγνωστικές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, προ ημερών εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στο νησί των ανέμων με θύμα μια 69χρονη, η οποία διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο της Αττικής.

Σχετική ανακοίνωση για το δεύτερο περιστατικό εξέδωσε η πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, Ντίνα Σαμψούντη, η οποία αναφέρει:

“Αναφορικά με την διαδικασία ιχνηλάτησης των περιστατικών, οι αρμόδιες αρχές είναι ο ΕΟΔΥ και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, μετά την ΠΝΠ (ΦΕΚ 55/11-3-2020).

Τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης, σύμφωνα με την παραπάνω ΠΝΠ αποτελούν προσωπικά δεδομένα.

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVIT-19, ειδικότερα για το νησί μας, εκφράστηκαν στην προχθεσινή έκκληση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά, να παραμείνουμε σπίτι «καθώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης για την λήψη επιπλέον μέτρων».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected