Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ερασιτεχνικές ομάδες της Σουηδίας έπαιξαν φιλικό στα κρυφά υπό τον φόβο των…bookmakers!

Δύο ερασιτεχνικές ομάδες που συμμετέχουν στην 7η κατηγορία στη Σουηδία, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν ένα φιλικό παιχνίδι και στη συνέχεια να αγωνιστούν …μυστικά λόγω φόβων κατηγορίας «στημένου αγώνα» αφού σχεδόν 150 στοιχηματικές εταιρείες παγκοσμίως προσέφεραν αποδόσεις για το παιχνίδι, όπως ανέφερε η εφημερίδα Sportbladet.

Η Εσκιλστούνα είχε κανονίσει να δώσει φιλικό προπόνησης με την Ναέσουλτα Γκόιφ, αλλά η έκρηξη ενδιαφέροντος από τους bookmakers σε όλο τον κόσμο και η προσπάθεια καθορισμού του αποτελέσματος από παίκτες, τις ανάγκασε να το αναβάλουν.

«Οι άνθρωποι τηλεφωνούσαν από άλλες χώρες και ήθελαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά είναι σαν όλα τα άλλα με τον κορονοϊό. Εμφανίζονται καταστάσεις που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει», δήλωσε ο Εμίλ Έρικσον από την Ναεσούλτα.

Οι φιλοξενούμενοι της Ναεσούλτα επικοινώνησαν με το Svenska Spel, το κρατικό μονοπώλιο τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας, για συμβουλές και τους είπαν ότι τουλάχιστον 148 bookmakers σε όλο τον κόσμο είχαν προσφέρει αποδόσεις για το φιλικό αυτό παιχνίδι.

«Όταν μιλάς για 100 έως 200 εταιρίες στοιχημάτων, μπορείς να μετρήσειςγια κάθε εταιρεία και να φτάσεις σε τεράστια ποσά. Είναι ένα τεράστιο, τεράστιο χρηματικό ποσό», δήλωσε ο Νταν Κορόνεν, επικεφαλής της ακεραιότητας του Sportsbook στη Svenska Spel.

Έτσι, οι δύο σύλλογοι ανέβαλαν το παιχνίδι για το επόμενο Σάββατο, εμποδίζοντας να γίνει γνωστός ο χρόνος και η τοποθεσία . Οι παίκτες ενημερώθηκαν μέσω μιας ιδιωτικής ομάδας στο Facebook . Η Εσκιλστούνα νίκησε 6-3 μπροστά σε ελάχιστους οπαδούς.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected