Διάφορα

Ο συγκλονιστικός πιτσιρικάς που τερμάτισε Μαραθώνιο μέσα στο νοσοκομείο!

Ο 13χρονος Joey Belles από το Aledo του Τέξας διαγνώστηκε τον περασμένο Ιούνιο με καρκίνο. Έναν σπάνιο όγκο στον εγκέφαλο που απαιτούσε χειρουργική επέμβαση και την εντατική χημειοθεραπεία, και είχε βρέθηκε στο νοσοκομείο για μεγάλο διάστημα.

Οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές του στο Ιατρικό Κέντρο Παίδων ενθάρρυναν τον Joey να προσπαθεί να στέκεται στα πόδια του και αν είναι δυνατόν να κάνει μερικά βήματα κατά τη διάρκεια της ημέρες.

Ένα πρόγραμμα στο νοσοκομείο «έκλεψε» την προσοχή του πιτσιρικά. Ήταν το Miles in Motion. Το νοσοκομείο το χρησιμοποίησε ως μέσο για να ενεργοποιήσει τους ασθενείς μέσω του περπατήματος και της ποδηλασίας.

Για ασθενείς όπως ο Joey που περπατούσε, υπήρχαν ανταμοιβές: Για 24 γύρους γύρω από το σταθμό των νοσηλευτών (περίπου 1.600 μέτρα), κέρδιζε ένα βραχιόλι και για 16 χιλιόμετρα κέρδιζε μια δωροκάρτα.

«Συνειδητοποιήσαμε, ως ομάδα φυσικής θεραπείας, ότι οι ασθενείς δεν ήταν πολύ δραστήριοι και μένουν στα δωμάτιά τους, χωρίς να έχουν όρεξη για τίποτα», είπε η Lydia Robey, η γιατρός που που βοήθησε να ξεκινήσει το και συνέχισε: «Χρειαζόμασταν μια αλλαγή για να δουν οι ασθενείς την άσκηση ως φάρμακο, κι έτσι προωθήσαμε πράγματα όπως το περπάτημα».

Ξεκίνησε με δύο γύρους και έφτασε στον Μαραθώνιο!

Αρχικά, ο Joey ξεκίνησε δύο γύρους κάθε φορά, περπατώντας αργά ενώ ήταν συνδεδεμένος με τον ορό του.

«Αισθάνθηκα υπέροχα όταν περπατούσα», δήλωσε ο Joey στο Runner’s World. “Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ήταν υπέροχο. Με έκανε να νιώθω καλά. Ένιωσα ότι ήμουν πίσω στη φυσιολογική μου ζωή και ότι δεν έκανα χημειοθεραπεία».

Οι 2 γύροι έγιναν 5, μετά 10, μετά 20 και μετά 32. Και κάποια στιγμή οι γιατροί και οι νοσηλευτές συνειδητοποίησαν ότι ο μικρός Joey θα μπορούσε να καλύψει τα χιλιόμετρα ενός Μαραθωνίου.

Αυτοί οι λίγοι γύροι σε μια εποχή μετατράπηκαν σε πέντε, στη συνέχεια 10, 20, και τελικά μέχρι και 32 κάθε φορά. Το φύλλο που χρησιμοποίησε ο Τζόι για να παρακολουθεί τους γύρους του συνέχισε να αυξάνεται και πριν αυτός ή οι νοσηλευτές το συνειδητοποίησαν, βρισκόταν στα πρόθυρα να χτυπήσει μια απόσταση μαραθωνίου συνολικά.

Έτσι λοιπόν ο τεράστιος αυτός πιτσιρικάς, στην 3η χημειοθεραπεία του, είχε ήδη καλύψει περίπου 38 χιλιόμετρα περπατήματος και αφού έφτανε κοντά στην ολοκλήρωση της θεραπείας του, οι νοσηλευτές που είχαν δει τα χιλιόμετρα που είχε κάνει, αποφάσισαν ότι θα έκανε τους τελευταίους γύρους στην τελευταία του θεραπεία, για να κόψει την κορδέλα και να το γιορτάσει.

Στις 20 Φεβρουαρίου, ο Joey έκανε την 4η και τελευταία θεραπεία του και ξεκίνησε να κάνει τους… γύρους και τελικά έτρεξε τα τελευταία μέτρα των 629 γύρων του για να κόψει την κορδέλα του τερματισμού στον δικό του Μαραθώνιο, μια κορδέλα που κρατούσαν οι νοσηλευτές και οι νοσοκομειακοί συνεργάτες.

Μάλιστα τον σκέπασαν με μια κουβέρτα, του έδωσαν τη μπανάνα του και τα σνακ του, ενώ ένα μετάλλιο κρεμάστηκε στο λαιμό του. Ένα μετάλλιο που το νοσοκομείο είχε φτιάξει ειδικά γι΄ αυτόν.

Ήταν ο πρώτος μαραθώνιος του Joey και δεν θα τον ξεχάσει ποτέ!

Όπως τονίζει ο ίδιος, όμως, πλέον σχεδιάζει να προετοιμαστεί για τον πρώτο του πραγματικό μαραθώνιο παρέα με τη μητέρα του.

Και όπως και στην πρώτη μεγάλη μάχη που έδωσε στη ζωή του, θα βγει νικητής.

Πηγή : coverstories.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected