Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Έρχεται “κούρεμα” στα δίδακτρα παιδικών σταθμών και ιδιωτικών σχολείων

Στα δίδακτρα που καλλούνται να καταβάλουν οι γονείς των μαθητών για τις ημέρες που ιδιωτικά σχολεία και παιδικοί σταθμοί είναι κλειστά λόγω του λουκέτου που έβαλε ο κορονοϊος στην εκπαίδευση αναφέρθηκε χθες η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως.

Όπως έκανε γνωστό η υπουργός Παιδείας τα συναρμόδια υπουργεία καταρτίζουν και θα είναι ίσως ακόμη και σήμερα έτοιμη, μια ενιαία ρύθμιση για τα δίδακτρα των ιδιωτικών παιδικών σταθμών και των ιδιωτικών σχολείων. Αν και με πολύ αργά αντανακλαστικά το υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως θα προχωρήσει σε νομοθέτηση του αυτονόητου. Δηλαδή την μη πληρωμή μη παρεχόμενων υπηρεσιών. Κάτι που ισχύει σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika, με την νέα ρύθμιση αυτή σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς θα έχουν ένα «κούρεμα» στα διδακτρα για την περίοδο που τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν κλειστά.

Η ρύθμιση αναμένεται να προβλέπει την μη καταβολή των διδάκτρων για τις υπηρεσίες που δεν παρέχονται προς τους μαθητές, όπως σίτιση, μεταφορά με σχολικά και ενδοσχολικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα τα μεταφορικά έξοδα των μαθητών, που σε άλλα σχολεία ήταν μέρος του συνολικού «πακέτου» το οποίο πληρώνουν ετησίως οι οικογένειες των μαθητών τους (και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει μείωση των ετήσιων διδάκτρων των συγκεκριμένων σχολείων κατά το αντίστοιχο ποσό), ή χρεώνονται χωριστά σε προσυμφωνημένο ποσό. Τα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία ωστόσο και ειδικά τα μεγάλα σχολεία της χώρας χρεώνουν τα δίδακτρά τους χωριστά.

Οι απογευματινές δραστηριότητες των μαθητών στις περιπτώσεις που αυτές δεν έγιναν ηλεκτρονικά. Πολλά σχολεία βέβαια ήδη προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες ηλεκτρονικά, οπότε στις περιπτώσεις που οι συμφωνημένες υπηρεσίες προσφέρονται κανονικά, δεν θα υπάρξει μείωση διδάκτρων. Στις περιπτώσεις που έχουν μειωθεί ή δεν προσφέρονται καθόλου, τα ποσά αυτά θα αφαιρεθούν από το συμφωνημένο ποσό των διδάκτρων μεταξύ των διοικήσεών τους και των οικογενειών των μαθητών τους.

Σε όσα σχολεία έχουν «παγώσει» και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του πρωινού προγράμματός τους ή έχουν περιοριστεί, θα υπάρξει σαφής μείωση διδάκτρων για όλο το χρονικό διάστημα που παρέμειναν κλειστά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected