Basket

Εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα στον Άρη

Τα οικονομικά προβλήματα που έχει ο Άρης και η διοικητική αβεβαιότητα πνίγουν τους «κίτρινους» και το τοπίο φαντάζει μαύρο κι άραχνο

Ο πάλαι ποτέ «αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ έχει ζήσει μαγικές, και μεγαλειώδεις στιγμές. Αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στην Βίβλο του ελληνικού μπάσκετ.

Η τροπαιοθήκη του έχει εκτυφλωτική λάμψη. Η ομάδα έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα, 1 Ευρωπαϊκό Κύπελλο, 1 Κύπελλο Κόρατς και 1 Champions Cup. Η λάμψη όμως, έχει θαμπώσει από το σκοτεινό τοπίο, που υπάρχει στον σύλλογο, ο οποίος βρίσκεται σε δεινή θέση και το αύριο φαντάζει πολύ δύσκολο.

Τι δύσκολο δηλαδή; Η ομάδα είναι στο χείλος του γκρεμού και προσπαθεί να αποφύγει την πρώτη στο κενό.

Ο Άρης που έζησε μαγικές στιγμές με τον Γιάννη Ιωαννίδη, τον Νίκο Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά, πέρασε πολλές δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια. Πάντα όμως, έβρισκε τρόπο και σωζόταν. Τώρα, όμως, τα πράγματα δείχνουν πολύ δύσκολα και η σωτηρία φαντάζει σχεδόν με όνειρο.

Τεράστια τα χρέη

Όπως αναφέρει το basketblog, τα χρέη είναι τεράστια. Φαίνεται να αγγίζουν συνολικά τα 4 εκατ. ευρώ και απειλούν τον σύλλογο με «κραχ». Το ποσό αυτό είναι κυρίως παλιές οφειλές από το 2010 και το 2011. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος μάζεψε κάπως τις απώλειες από τότε που πήρε τα κλειδιά από τον Νίκο Λάσκαρη.

Τα χρέη πάντως, αφορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία οφειλές σε δημόσιο, ΙΚΑ κλπ. Δεν είναι άμεσα απαιτητά. Εχουν γίνει διακανονισμοί. Το συνολικό ποσό όμως, είναι τεράστιο.

Από την άλλη, υπάρχουν και χρέη προς παλιούς παίκτες. Κι αυτά είχαν διακανονιστεί. Η κατάσταση ξέφυγε όμως. Το αποτέλεσμα ήταν και πάλι η FIBΑ να αρχίσει τα ΒΑΝ.

Ο Ερασιτέχνης και οι μετοχές

Ο ΑΣ Αρης βγήκε μπροστά πριν λίγο καιρό για να… σώσει την ομάδα από την πτώση στο κενό και κάνει ό,τι μπορεί μαζί με τον κόσμο για να βγάλουν τον σύλλογο από την εντατική.

Το θέμα είναι όμως, ότι ο Ερασιτέχνης δεν είναι ακόμα ο κυρίαρχος στην ΚΑΕ. Οι μετοχές ανήκουν στον Δημήτρη Γουλιέλμο μέχρι τώρα.

Ο τέως διοικητικός ηγέτης του Άρη έχει υποσχεθεί στην διοίκηση του ΑΣ ότι θα τους παραδώσει τις μετοχές. Ακόμα, όμως, δεν έχει γίνει τίποτα.

Το μπέρδεμα

Μέσα σε όλα, ο Άρης δεν ξέρει ακόμα που θα παίζει του χρόνου. Πριν την οριστική διακοπή ήταν προτελευταίος (με τελευταίο τον ΠΑΟΚ). Αν επικυρωθεί η βαθμολογία θα πρέπει να πέσει. Βέβαια, ισοβαθμεί με τον Πανιώνιο, ο οποίος είχε κερδίσει μεν στο ματς του πρώτου γύρου στην Θεσσαλονίκη, αλλά το δεύτερο δεν πρόλαβε να γίνει.

Άρα, υπάρχει μπέρδεμα. Το πιο πιθανό είναι πάντως, ότι η απόφαση του Υφυπουργείου Αθλητισμού (αυτό παίρνει το μπαλάκι από τον ΕΣΑΚΕ για να επικυρώσει το λουκέτο και να αποφασίσει για το αύριο της Α1 μέσω νομοθετικής ρύθμισης) θα είναι «αναδιάρθρωση» και νέο πρωτάθλημα με 16 ομάδες (παραμονή και των 14 ομάδων στην Basket League και προσθήκη 2 που θα ανέβουν από τη Α2).

Ακόμα όμως, κι αν μείνει ο Αρης στην Α1, τίποτα δεν μπορεί να τον κάνει να αισιοδοξεί.

Τα χρέη δεν μπορούν μπορούν να κρυφτούν. Είναι εκεί και απειλούν να καταπλακώσουν την ομάδα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected