Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η πορεία του Νίκου Καινούργιου από τη Δόξα Βύρωνα στην 1η κατηγορία Βελγίου!

Το Βάρεγκεμ είναι ένας δήμος με περίπου 40.000 κατοίκους που βρίσκεται στη δυτικότερη περιφέρεια του Βελγίου και η πιο γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα της είναι η Ζούλτε.

Σίγουρα για τον Βύρωνα των 60.000 κατοίκων, την τοπική Δόξα και τον Αθηναϊκό που «γεννήθηκε» στην περιοχή του Θησείου προτού μετακομίσει, ξέρετε περισσότερα.

Πώς συνδέονται, όμως, οι δύο δήμοι; Με ένα Ελληνόπουλο που ακούει στο όνομα Νίκος Καινούργιος. Ένας 21χρονος με ώριμη σκέψη και διάθεση να πείσει συνομήλικους ή μικρότερους ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν δουλεύεις σκληρά.

Γέννημα θρέμμα Βυρωνιώτης, ώσπου στα 17 του προέκυψε μία πρόταση από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν δύσκολη η απόφαση να ενταχθεί στην ομάδα της Ηπείρου, διότι εκκρεμούσε η Γ’ Λυκείου και, σημειωτέον, ήταν πολύ καλός μαθητής, όμως την πήρε.

Παρεμπιπτόντως, αρχικά ήθελε να σπουδάσει στη Γυμναστική Ακαδημία, αλλά τον κέρδισε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα το Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που αργότερα αγωνίστηκε στη Σπάρτη (σ.σ. παίρνει σημειώσεις και το καλοκαίρι σκοπεύει να δώσει κάποια μαθήματα).

η συνέχεια στο sportime.gr