Διάφορα

Ταΐστρες για τα αδέσποτα ζώα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Ταΐστρες σε κεντρικά σημεία της πόλης για να τρέφονται τα αδέσποτα ζώα, τα οποία λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων για τον κορονοϊό κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους από ασιτία, τοποθετεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Η αρχή έγινε σήμερα κατά μήκος της Νέας Παραλίας, η οποία καθημερινά, από τις 2 το μεσημέρι και μετά, βάζει «λουκέτο» στην κυκλοφορία των πολιτών, ενώ τις επόμενες ώρες ταΐστρες θα τοποθετηθούν στην πλατεία Αριστοτέλους και τις γειτονιές της πόλης και θα ακολουθήσει το δάσος του Σέιχ Σου.

«Τοποθετήσαμε δέκα ταΐστρες στο παραλιακό μέτωπο και άλλες είκοσι τις επόμενες ώρες σε στρατηγικά σημεία της πόλης. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται προβληματική συμπεριφορά των ζώων και περιστατικά επιθέσεων λόγω της έλειψης τροφής από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής δράσης στα πάρκα της Νέας Παραλίας εντοπίστηκε ένα σκυλί κλειδωμένο μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο. Αστυνομικοί, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, ελευθέρωσαν το ζώο και κίνησαν όλες τις διαδικασίες για τη μεταφορά του σε χώρο φιλοξενίας.

Σημειώνεται πως και άλλοι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος έχουν προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις. Ταΐστρες και ποτίστρες σε 11 σημεία τοποθέτησε ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου για την προστασία των αδέσποτων ζώων, ενώ τροφές για τα ζώα προμηθεύτηκε ο δήμος Βόλβης, οι οποίες μοιράστηκαν σε όλες τις κοινότητες και τους οικισμούς.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected