Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Διάφορα - Οικονομία

ΕΚΤΑΚΤΟ : Συμφωνία στο Eurogroup, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα οι υπουργοί

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές. Οι 27 κατέληξαν σε συμφωνία και μάλιστα, η συνεδρίαση έληξε με χειροκροτήματα!

Μένει βέβαια να δούμε το τελικό κείμενο που θα συμφωνήσουν οι «27» καθώς η τελική απόφαση θα είναι ασφαλώς προϊόν συμβιβασμού μεταξύ των χωρών που στοιχίζονται πίσω από τη Γαλλία (Ιταλία, Ελλάδα κ.α. ) και εκείνων που συμφωνούν με τη Γερμανία (Ολλανδία, Αυστρία κ.α.).

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, στο ανεπίσημο draft που έχει κυκλοφορήσει γίνεται λόγο για συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής των FT στις Βρυξέλλες το κρίσιμο σημείο έγκειται στην παράγραφο 16 για τον ESM: «Η μόνη απαίτηση για πρόσβαση στη γραμμή πίστωσης θα είναι ότι τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ που ζητούν υποστήριξη θα δεσμευτούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη γραμμή για να στηρίξουν την εγχώρια χρηματοδότηση του άμεσου και έμμεσου κόστους υγειονομικής περίθαλψης, θεραπείας και πρόληψης λόγω του COVID 19».

Στο πλαίσιο του συμβιβασμού, ο Μάριο Σεντένο θα στείλει επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ, αναφέροντας ότι μερικές πρωτεύουσες τάσσονται υπέρ των κορωνοομολόγων και άλλες όχι. Ωστόσο, η αμοιβαία αναγνώριση του χρέους δεν αναφέρεται στο επίσημο έγγραφο.

Στο τελικό κείμενο θα φανεί τελικώς αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, το ύψος της χρηματοδότησης που θα συμφωνηθεί, ο βαθμός ευελιξίας που θα παρέχουν στα κράτη-μέλη οι διατυπώσεις και αν υπάρξει αναφορά ή όχι στα κορωνοομόλογα.

Η συνεδρίαση-θρίλερ με τις διαρκείς αναβολές

Η συνεδρίαση μετετράπη σε θρίλερ καθώς επρόκειτο να ξεκινήσεις στις 6 ώρα Ελλάδος και μετά από διαρκείς αναβολές, ξεκίνησε στις 22:30 (ώρα Ελλάδος).

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη συνεδρίαση του Eurogroup. Θα αρχίσει στις 21.30 ώρα Βρυξελλών» έγραψε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο εκπρόσωπος του προέδρου του Συμβουλίου, Λουίς Ρέγκο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected