Κατηγορίες
Διάφορα

Οι 6 πιο επικίνδυνοι εχθροί σου. Μπορείς να το κάνεις εάν πιστέψεις ότι μπορείς (του Γιώργου Ανδρέου)

Του Γιώργου Ανδρέου, omorfizoi.gr

Κάθε άνθρωπος στη γη κάτι φοβάται. Οι περισσότεροι φόβοι κληρονομούνται. Πρέπει να κυριαρχήσεις στους φόβους σου προτού νικήσεις σε κάποιο αξιόλογο εγχείρημα της ζωής σου. Βρες πόσοι σε ταλανίζουν, αλλά το σημαντικότερο είναι να βρεις τρόπο να τους κατανικήσεις.

Κάθε ανθρώπινο πλάσμα στη γη είναι δέσμιο μέχρι κάποιο βαθμό ενός ή περισσότερων από αυτούς τους αθέατους φόβους. Το πρώτο βήμα για την εξόντωση αυτών των εχθρών είναι να βρεις από πού και πώς τους απέκτησες.

Κατάφεραν να σε αρπάξουν στα νύχια τους μέσα από δύο μορφές κληρονομικότητας. Ο ένας είναι γνωστός ως φυσική κληρονομικότητα. Ο άλλος είναι γνωστός ως κοινωνική κληρονομικότητα, μέσω της οποίας οι φόβοι, οι δεισιδαιμονίες και οι δοξασίες ανθρώπων που έζησαν στον Μεσαίωνα, πέρασαν από τη μία γενιά στην άλλη.

Αρχίζοντας από την αρχή, βρίσκουμε πως η Φύση είναι σκληρός οικοδόμος. Από την κατώτερη μορφή ζωής μέχρι την ανώτερη, η Φύση επέτρεψε στον ισχυρότερο να θηρεύεται τις πιο αδύναμες μορφές ζωής.

Τα φίδια θηρεύουν τα σκουλήκια και τα έντομα, τρώγοντάς τα. Τα πουλιά τρώνε τα ψάρια. Οι ανώτερες μορφές ζωής τρώνε τα πουλιά και η μία την άλλη, μέχρι τον άνθρωπο. Και ο άνθρωπος θηρεύει όλες τις κατώτερες μορφές ζωής και τον ίδιο τον άνθρωπο!

Ολόκληρη η ιστορία της εξέλιξης είναι μία αδιάσπαστη αλυσίδα σκληρότητας και καταστροφής του ασθενέστερου από τον ισχυρότερο. Δεν είναι απορίας άξιο που οι ασθενέστερες μορφές ζωικής ζωής έμαθαν να φοβούνται τον ισχυρότερο. Η συνείδηση του Φόβου δημιουργείται σε κάθε ζωντανό πλάσμα.

https://www.youtube.com/watch?v=AFZFsC_PXRU&feature=emb_title

Τώρα ας εξετάσουμε την κοινωνική κληρονομικότητα και ας βρούμε τι ρόλο έπαιξε στην δημιουργία μας.

Ο όρος «κοινωνική κληρονομικότητα» αναφέρεται σε οτιδήποτε διδασκόμαστε, μαθαίνουμε ή αποκομίζουμε από παρατήρηση και εμπειρία με άλλα ζωντανά πλάσματα.

Εάν παραμερίσεις έστω και για λίγο τις προκαταλήψεις και τις εδραιωμένες γνώμες που μπορεί να έχεις σχηματίσει, ίσως μάθεις την αλήθεια για τους Έξι Χειρότερους Εχθρούς, αρχίζοντας με:

Τον φόβο της φτώχειας:

Χρειάζεται θάρρος για να πούμε την αλήθεια για την ιστορία αυτού του εχθρού της ανθρωπότητας και ακόμα περισσότερο για να ακούσουμε την αλήθεια όταν αυτή ειπωθεί. Ο φόβος της Φτώχειας αναπτύσσεται από τη συνήθεια του ανθρώπου να θηρεύει οικονομικά τους συνανθρώπους του. Τα ζώα που έχουν ένστικτο αλλά όχι δύναμη να σκεφτούν, θηρεύουν το ένα το άλλο σωματικά. Ο άνθρωπος με την ανώτερη διαίσθηση του και το ακόμα ισχυρότερο όπλο της σκέψης δεν τρώει το σώμα των συνανθρώπων του. Αντλεί μεγαλύτερη ικανοποίηση με το να τους τρώει οικονομικά.

Τόσο μεγάλος εγκληματίας είναι ο άνθρωπος από αυτήν την άποψη, που σχεδόν κάθε πολιτεία και έθνος έχει υποχρεωθεί να θεσπίσει νόμους, αμέτρητους νόμους για να προστατεύει τους αδύναμους από τους ισχυρούς.

Ο δεύτερος από τους Έξι Βασικούς Φόβους με τον οποίο ο άνθρωπος δεσμεύεται είναι:

Ο φόβος των γηρατειών:

Αυτός ο φόβος γεννιέται από δύο βασικές αιτίες. Πρώτον, η σκέψη προς τα Γηρατειά μπορεί να του φέρουν φτώχεια. Δεύτερον, από κίβδηλες και απάνθρωπες σεκταριστικές διδασκαλίες, τόσο αποτελεσματικά τρομολαγνικές, που κάθε ανθρώπινο πλάσμα έχει μάθει να φοβάται τα Γηρατειά ,επειδή προμηνύουν ότι πλησιάζει ένας άλλος κόσμος ίσως φρικτότερος από τούτον.

Ο τρίτος από τους Έξι Βασικούς Φόβους είναι:

Ο φόβος της αρρώστιας:

Αυτός ο Φόβος γεννιέται και από τη φυσική και από την κοινωνική κληρονομικότητα. Από τη γέννηση ως το θάνατό διεξάγεται αιώνιος πόλεμος μέσα σε κάθε σώμα, πόλεμος ανάμεσα σε ομάδες κυττάρων, με τη μια ομάδα να είναι οι φιλικοί οικοδόμοι του σώματος και την άλλη οι καταστροφείς ή τα «παθογόνα μικρόβια». Ο σπόρος του Φόβου γεννιέται στο φυσικό σώμα ως αποτέλεσμα του σκληρού νόμου της Φύσης να επιτρέπει στις ισχυρότερες μορφές κυτταρικής ζωής να θηρεύουν τις ασθενέστερες. Η κοινωνική κληρονομικότητα έχει παίξει το ρόλο της μέσω της έλλειψης καθαριότητας και γνώσεις περί υγιεινής. Επίσης έχει παίξει το ρόλο της μέσω του νόμου της υποβολής τον οποίο χρησιμοποιούν έξυπνα όλοι αυτοί που κερδίζουν όταν υπάρχει κακή υγεία.

photo on pexels

Ο τέταρτος από τους Έξι Βασικούς Φόβους είναι:

Ο φόβος της απώλειας της αγάπης:

Αυτός ο Φόβος γεμίζει τα άσυλα με τους παρανοϊκά ζηλόφθονους, επειδή η ζήλια δεν είναι παρά μία μορφή ψυχοπάθειας. Γεμίζει επίσης τα δικαστήρια διαζυγίων και προκαλεί φόνους και άλλες μορφές σκληρής τιμωρίας. Είναι κάτι που διαβιβάζεται με την κοινωνική κληρονομικότητα από τη Λίθινη Εποχή, όταν ο άνθρωπος θήρευε τον συνάνθρωπό του κλέβοντας το ταίρι του χάρη στη σωματική του δύναμη. Η μέθοδος έχει αλλάξει σήμερα σε κάποιο βαθμό, αλλά όχι η πρακτική. Αντί για τη σωματική δύναμη ο άνθρωπος κλέβει το ταίρι του συνανθρώπου του με όμορφα ρούχα, γρήγορα σπορ αμάξια, παράνομο ουίσκι, αστραφτερά πετράδια και εντυπωσιακά σπίτια.

Ο άνθρωπος βελτιώνεται. Τώρα «ξελογιάζει» αντί να «αρπάζει βίαια.

Ο πέμπτος από τους Έξι Βασικούς Φόβους είναι:

Ο φόβος της επίκρισης:

Το πώς και πότε ο άνθρωπος απέκτησε αυτόν τον Φόβο είναι δύσκολο να το καθαρίσουμε αλλά είναι σίγουρο ότι τον έχει.

Ο έκτος και τελευταίος από τους είναι ο χειρότερος απ΄ όλους. Λέγεται:

Ο φόβος του θανάτου:

Εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος διατυπώνει την ακόμη αναπάντητη ερώτηση: «Από πού ερχόμαστε και πού πάμε;»

Οι πιο δαιμόνιοι εκπρόσωποι της ανθρωπότητας άργησαν να προσφέρουν απάντηση σ΄αυτό το προαιώνιο ερώτημα. «Από πού προήλθα και που θα πάω μετά θάνατον;« Έλα μαζί μου» λέει ένας ηγέτης «και θα πας στον Παράδεισο μετά θάνατον». Και ο Παράδεισος απεικονιζόταν σαν μια θαυμαστή πόλη γεμάτη χρυσάφι και πολύτιμα πετράδια. «Εάν δεν έρθεις μαζί μου ,θα πας κατευθείαν στην Κόλαση». Η Κόλαση απεικονιζόταν σαν καυτός φούρνος, όπου τα φτωχά θύματα υφίσταντο το μαρτύριο της αιώνιας καύσης μέσα στο θειάφι. Δεν είναι απορίας άξιο που η ανθρωπότητα φοβάται τον θάνατο!

Ποιος από τους Έξι Βασικούς Φόβους σου κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά;

Όταν ανακαλύψεις έναν εχθρό, είναι σαν να τον έχεις μισοεξαλείψει.

Χάρη στα σχολεία και τα κολέγια, ο άνθρωπος ανακαλύπτει αργά αυτούς τους Έξι Εχθρούς. Το αποτελεσματικότερο εργαλείο με το οποίο θα τους πολεμήσει είναι η οργανωμένη γνώση. Η Άγνοια και ο Φόβος είναι δίδυμα αδέρφια. Εν γένει «πάνε πακέτο».

Εάν δεν υπήρχε άγνοια και δεισιδαιμονία, οι Έξι Βασικοί Φόβοι θα εξαφανίζονταν από τη φύση του ανθρώπου μέσα σε μια γενιά. Η θεραπεία για αυτούς τους έξι εχθρούς της ανθρωπότητας υπάρχει σε κάθε δημόσια βιβλιοθήκη, εάν ξέρεις ποια βιβλία να διαβάσεις. Μέσω της αρχής της κοινωνικής κληρονομικότητας η άγνοια και δεισιδαιμονία του Μεσαίωνα έχουν περάσει σε σένα. Ζεις, όμως, στη σύγχρονη εποχή. Παντού βλέπεις αποδείξεις ότι κάθε αποτέλεσμα έχει και φυσική αίτια. Άρχισε, τώρα, να μελετάς τις αιτίες των αποτελεσμάτων και σύντομα θα χειραφετήσεις τον νου σου από το άχθος των Έξι Βασικών Φόβων.

Ξεκίνα μελετώντας τους ανθρώπους που συγκέντρωσαν μεγάλο πλούτο και βρες την αιτία των επιτευγμάτων τους. Ο Χένρι Φορντ είναι καλή αφετηρία. Μέσα στη σύντομη περίοδο των είκοσι πέντε χρόνων κατατρόπωσε τη φτώχεια και έγινε ο ισχυρότερος άνθρωπος της γης. Ο άθλος του αυτός δεν ήταν τυχαίος ή συγκυριακός. Προέκυψε από την προσεκτική παρατήρηση ορισμένων αρχών που είναι διαθέσιμες τόσο σε σένα όσο ήταν και σ’ εκείνον.

Ο Χένρι Φορντ δεν δεσμεύεται από τους Έξι Βασικούς Φόβους, γι΄αυτό μην έχεις καμία αμφιβολία.

Εάν πιστεύεις ότι ο Φορντ είναι κάτι πολύ μακρινό για να το μελετήσεις ενδελεχώς, τότε ξεκίνα επιλέγοντας δύο γνωστούς σου. Τον έναν να αναπαριστά την ιδέα του περί αποτυχίας και τον άλλον να ανταποκρίνεται στην ιδέα σου περί επιτυχίας. Βρες τι έκανε τον έναν να αποτύχει και τι τον άλλο να πετύχει. Βρες τα πραγματικά στοιχεία. Συλλέγοντας αυτά τα στοιχεία θα διδάξεις στον εαυτό σου ένα μεγάλο μάθημα περί αιτίας και αποτελέσματος.

Τίποτα δεν συμβαίνει «έτσι απλά». Τα πάντα, από το ταπεινότερο ζώο που έρπει στη γη ή κολυμπά στη θάλασσα μέχρι τον άνθρωπο, είναι το αποτέλεσμα της εξελικτικής διαδικασίας της Φύσης. Η εξέλιξη είναι η «τακτική αλλαγή».

Όχι μόνο η μορφή και το χρώμα των ζώων υπόκεινται σε αργή, τακτική αλλαγή από τη μια γενιά στην άλλη, αλλά και ο νους του ανθρώπου υπόκειται σε συνεχείς αλλαγές. Εδώ έγκειται η ελπίδα σου για βελτίωση. Έχεις τη δύναμη να ωθήσεις το νου σου σε μια διαδικασία γρήγορης αλλαγής. Σε δώδεκα μήνες επίμονης προσπάθειας μπορείς να στριμώξεις ολόκληρη τη συμμορία στη γωνία, από όπου ποτέ ξανά δεν θα σου προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Αύριο θα μοιάσεις στις κυρίαρχες σκέψεις που κρατούν ζωντανό το σώμα σου σήμερα!

Φύτεψε στον νου σου τον σπόρο της αφοσίωσης, για να κατατροπώσεις τους Έξι Βασικούς Φόβους και αυτομάτως η μάχη θα έχει μισοκερδηθεί. Κράτα γερά στον νου σου αυτή την πρόθεση και θα εξωθήσεις αργά τους Έξι Χειρότερους Εχθρούς σου στο περιθώριο, επειδή αυτοί υπάρχουν μόνο στο μυαλό σου.

Ο ισχυρός άνθρωπος δεν φοβάται τίποτα. Ούτε καν τον Θεό. Ο ισχυρός άνθρωπος αγαπά τον Θεό, αλλά ποτέ δεν τον φοβάται! Η ισχύς με διάρκεια ποτέ δεν πηγάζει από τον ΦΟΒΟ. Κάθε ισχύς που κτίζεται πάνω στο φόβο είναι καταδικασμένη να γκρεμιστεί και να αποσυντεθεί.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P