Κατηγορίες
Διάφορα

Τρία τα βρέφη με κορονοϊό από τη Ξάνθη, στην περιοχή εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς

Τρία μωρά, ηλικίας 3,5, 9 και 15 μηνών διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Ανακοινώνονται μέτρα για τη Ξάνθη.

Για περιοχή με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και με πολλούς θύλακες της νόσου που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, έκανε λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης διεκομίσθησαν με κορωνοϊό άλλα δύο βρέφη 3,5 και 9 μηνών. Στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο. Τα δείγματα τους βγήκαν θετικά και εξετάζονται και τα δείγματα των γονέων τους, όπως μετέδωσε ο Σκάι.

Επίσης στην νεογνολογική κλινική του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι 15 μηνών από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό της Ξάνθης. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται σοβαρή και βεβαρημένη, καθώς είχε υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, το βρέφος είναι διασωληνωμένο στη ΜΕΘ.

Το πρώτο δείγμα είχε βρεθεί αρνητικό ενώ το δεύτερο βγήκε θετικό. Στο Ιπποκράτειο επικρατεί ανησυχία καθώς υπάρχει επιμόλυνση τριών κλινικών από κρούσματα. Έχουν εκκενωθεί και γίνεται απολύμανση ενώ σε καραντίνα είναι ασθενείς και προσωπικό που τυχόν εκτέθηκαν.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη με ελικόπτερο του ΠΣ στο Δροσερό Ξάνθης, μαζί με κλιμάκιο της Γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ λόγω επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος σε 15μηνο βρέφος στον οικισμό των Ρομά. Το θετικό κρούσμα αφορά 15 μηνών βρέφος και από την ιχνηλάτιση των στενών επαφών προκύπτει ότι όλες αφορούν τον παραπάνω οικισμό.

Σύσκεψη στη Ξάνθη – Τη Δευτέρα οι αποφάσεις

Αύριο Δευτέρα 12/4 θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα παρθούν προκειμένου να μην υπάρξει περιατέρω μετάδοση του ιού σε οικισμό «Ρομά» του Δροσερού Ξάνθης, δήλωσε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς καθώς αναμένεται η ολοκλήρωση των δειγματοληπτικών ελέγχων που ξεκίνησαν να γίνονται νωρίς το απόγευμα στον οικισμό.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης εμπλεκόμενων φορέων, υγειονομικών και διοικητικών παραγόντων, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ξάνθης υπό την προεδρία του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά που εκτάκτως επισκέφθηκε την περιοχή.

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα που είναι βρέφος 15 μηνών και διέμενε στον οικισμό Δροσερό σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες. Το βρέφος μετά από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο Ξάνθης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και μεταξύ των άλλων εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη του έγινε και το τεστ για τον κορονοϊό στο οποίο βρέθηκε θετικό. Αμέσως, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του βρέφους προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα άτομα που έχουν νοσήσει.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected