Κατηγορίες
Διάφορα

Ανάσταση στα μπαλκόνια, εκκλησίες χωρίς πιστούς (photos+vid)

Ένα αλλιώτικο Πάσχα από όλα τα άλλα γιορτάσαμε φέτος, με τις εκκλησίες να είναι κλειστές και τους πιστούς να λένε το «Χριστός Ανέστη» από τα σπίτια τους.

Το βράδυ της Ανάστασης οι δρόμοι ήταν άδειοι και οι εκκλησίες χωρίς πιστούς. Ελάχιστοι βρέθηκαν στην ενορία της γειτονιάς τους για να ακούσουν τη Θεία Λειτουργία έξω από το ναό και στη συνέχεια να αποχωρήσουν και πάλι για το σπίτι τους χωρίς να πάρουν μαζί τους το Άγιο Φως. Άλλωστε, είχε γίνει γνωστό από τις αρμόδιες αρχές ότι, το Άγιο Φως θα ταξιδέψει το Μ. Σάββατο από τα Ιεροσόλυμα προς την Αθήνα, όπως και έγινε, αλλά δεν θα διανεμηθεί στους πιστούς για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις εκκλησίες.

Η καραντίνα στην Ελλάδα που ξεκίνησε από τις αρχές του προηγούμενου μήνα αλλά και τα αυστηρά μέτρα που πάρθηκαν προκειμένου να μειωθεί η διάδοση του κορονοϊού, δεν επέτρεψαν στους πολίτες να κάνουν Πάσχα, όπως είθισται.

Οι πιστοί γιόρτασαν την Ανάσταση του Κυρίου, από τους καναπέδες τους για λόγους ασφαλείας, έτσι ώστε να μην πάει χαμένη όλη αυτή η προσπάθεια για την μη εξάπλωση του κορονοϊού. Άλλωστε, σιγά σιγά πλησιάζουμε στην σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης των μετακινήσεων, προκειμένου να λειτουργήσει και πάλι η οικονομία στη χώρα, ένας νευραλγικός τομέας που αιμορραγεί λόγω κορονοϊού.

Πάντως οι πιστοί δεν έχασαν το κέφι τους και γιόρτασαν με πυροτεχνήματα την Ανάσταση, από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους.

Δείτε εικόνες και βίντεο από διάφορες περιοχές στο zougla.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected