Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

O “χάρτης” των πληρωμών των επιδομάτων μέχρι τις 30 Απριλίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα πληρωμής των επιδομάτων το επόμενο διάστημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε και το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή όλων των επιδομάτων της Α φάσης.

Αναλυτικά :

  • Το επίδομα των 300 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους αρχίζει να καταβάλλεται από σήμερα. Η ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ θα μείνει ανοικτή έως τις 3 Μαΐου.
  • Αύριο Τρίτη θα πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ πάνω από 105.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που είτε έκλεισαν είτε έχουν πληγεί.
  • Επεκτείνεται η χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και σε επιχειρήσεις που δεν απασχολούν εργαζόμενους ή απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους έναντι 5 που προβλεπόταν μέχρι σήμερα. Οι αιτήσεις ολοκληρώνονται την Τρίτη 28 Απριλίου. οι ωφελούμενοι θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους μέχρι την Δευτέρα 4 Μαΐου.
  • Μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου θα έχουν καταβληθεί τα 600 ευρώ στους επιστήμονες δικαιούχους.
  • Τέλος, την Πέμπτη 30 Απριλίου θα καταβληθούν από τον Οργανισμό τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Επίδομα Γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα ενοικίου, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.

Διευκρινίζεται ότι, η καταβολή του επιδόματος γέννησης αφορά στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31-3-2020. Για το επίδομα παιδιού η 2η δόση θα καταβληθεί 29 Μαΐου.

Υπενθυμίζουμε ότι η καταβολή των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων του ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

*dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected