Κατηγορίες
Διάφορα

Άνοιγμα σχολείων με κυλιόμενο ωράριο και 15 μαθητές ανά αίθουσα

Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία στις 11 Μαΐου ενώ θα ανοίξουν και τα φροντιστήρια ενόψει Πανελληνίων. Θα υπάρξει ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση.

Με αγωνία περιμένουν την σημερινή συνέντευξη Τύπου γονείς και μαθητές από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα. Τα Γυμνάσια και οι άλλες δύο τάξεις του λυκείου θα ανοίξουν στις 18 Μαΐου ενώ τότε θα ανοίξουν και φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

«Τα σχολεία, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη. Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά» περιέγραψε το σχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας στα σχολεία θα διαμορφωθούν συνθήκες προστασίας της υγείας των μαθητών με την χρήση αντισηπτικών ενώ οι μαθητές ανά τάξη δεν θα ξεπερνούν τους 15.

*dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected