Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Νέα επιδόματα τον Μάιο – Παρεμβάσεις σε τουρισμό και εστίαση (vid)

Τη χορήγηση ειδικού επιδόματος το Μάιο σε επαγγελματίες, εργοδότες και επιστήμονες αποκαλύπτει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης που εστάλη στη Κομισιόν. Ταυτόχρονα προαναγγέλλει ελαφρύνσεις στο τουρισμό, ενώ σχεδιάζεται μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που εστάλη την Παρασκευή στην Κομισιόν αποκαλύπτει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με αυτό, το αναλογικό επίδομα των 533 ευρώ τον Μάιο, εκτός από τους εργαζόμενους, θα το πάρουν περίπου 700 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ατομικές επιχειρήσεις.

Το ίδιο επίδομα θα δοθεί σε εργοδότες που απασχολούν έως 20 εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα στο μέτρο θα ενταχθεί και το Μάιο, ο επιστημονικός κλάδος, όπως ήταν και τον Απρίλιο.

Την ίδια ώρα, το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δίνει ένα πλαίσιο κινήσεων της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στον τουρισμό, μιλώντας για φορολογικές ελαφρύνσεις στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Στην κυβερνητική ατζέντα υπάρχει η μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τη διαμονή, από το 13% που ήταν, η κατάργηση του τέλους διαμονής, η μείωση προκαταβολής φόρου, αλλά και «κούρεμα» των ασφαλιστικών εισφορών.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση έχει στην ατζέντα της τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 11% – 12%, από 13% που είναι σήμερα, μέτρο που αναμένεται να ανακοινωθεί τον Ιούνιο, με το άνοιγμα των καταστημάτων.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected