Κατηγορίες
Διάφορα

Διαμαρτυρία με άδειες καρέκλες και στην πόλη της Βέροιας. Τι δήλωσε ο Κώστας Σαμανίδης (photos)

Η πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «empty chairs» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στην πλατεία της Εληάς στη Βέροια, ως ένδειξη διαμαρτυρίας του κλάδου της εστίασης και του τουρισμού, ο οποίος πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού.

Μετά από κάλεσμα του Σωματείου Ιδιοκτητών καφετεριών κέντρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας Βέροιας, στήθηκαν άδειες καρέκλες σε ειδικά διαμορφωμένο και μη προσβάσιμο χώρο στην Εληά τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα.

Το στήσιμο δεν ήταν τυχαίο.

Το “κεντρικό τραπέζι” αντιπροσώπευε την κυβέρνηση, ενώ οι περιμετρικές καρέκλες, – όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, αντιπροσώπευαν τα επαγγέλματα που πλήττονται.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΣΙΚΚΕΔ Βέροιας, Κώστας Σαμανίδης, είπε πως “Η επανέναρξη και η λειτουργία των καταστημάτων εστίας στην ουσία είναι σαν αργός θάνατος, διότι δεν μπορούν να δουλέψουν με αυτούς τους κανόνες. Σεβόμαστε την υγεία των συνανθρώπων μας, και τη δική μας, και των υπαλλήλων μας, αλλά με αυτά τα περιοριστικά μέτρα, προτιμούμε να είμαστε στην αναστολή παρά στη λειτουργία.”

Και συμπλήρωσε για την διαμαρτυρία empty chairs: “Το ερώτημα που γεννιέται, είναι “Θα συνεχίζουν να μένουν οι καρέκλες άδειες;”

δείτε φωτογραφίες στο Verianet

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected